Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.04.25 00:51 Frissítve: 2012.02.11 02:44

6 kérdés - 6 válasz: Lepsényi Ádám

Ő még csak most 15, de már nagy fiú – a szó szoros értelmében: 201 centis magassága tekintélyt parancsoló. Miként pontjai és főleg lepattanói száma is. Aztán ha nő még néhány centit, és megerősödik... Nos, akkor remek centerré válhat a pályafutását a Kiss Lenke Kosársuliban elkezdő, ám országos serdülőbajnoki címét 2004-ben már a Kőbányai Darazsak színeiben szerző ifjú tehetség.

Lepsényi Ádám
Lepsényi Ádám
– Kinek vagy minek a hatására kezd el kosárlabdázni egy igazi kézilabdás család sarja?
– Nem is olyan régen nagyot nőttem, bár mindig én voltam a legmagasabb az osztályomban. Harmadikos, tehát kilencéves korom óta kosarazom.

– Milyen poszton játszol?
– Általában az ötösön, mivel a csapatomban is én vagyok a legmagasabb. Edzéseken néha kijjebb megyek, de a meccseken le kell szednem a lepattanókat, mert nincs sok center a Darazsak között.

– Speciálisan is foglalkoztak veled az edzőid?
– Nem járok külön edzésekre, talán mert sok az olyan figuránk, amely az ötös posztra van kihegyezve. Viszont kapunk házi feladatokat: a dobásgyakorlás otthon is rendszeres program.

– Mit tartasz a legfőbb erősségednek az eddig megtanult játékelemek közül?
– A lepattanózást.

– Akkor adja magát a következő kérdés: miben kell fejlődnöd a legtöbbet?
– Labdavezetésben mindenképpen, de labdabiztonságban is. No meg távolabbról is jobban meg kell tanulnom dobni.

– Mennyire játszik fontos szerepet az életedben a kosárlabda?
– Imádom, a tévében sem nagyon nézek más sportot. A céljaim? Rövid távon az a legfontosabb, hogy az idén megnyerjük az országos kadettbajnokságot. Hosszabb távon pedig, hogy a sportág mostani tendenciái miatt vidéken is kipróbáljam magam. És persze idővel külföldön is.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!