Vizes vb: „az úszás Super Bowlja” – dicséret Budapestnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.27. 20:53
A vizes sportágakkal foglalkozó szakportál, a SwimSwam néhány héttel a budapesti vizes világbajnokság után értékelte a magyar szervezést. A vb-t az úszás Super Bowljaként mutatta be az oldal, amely rendkívül elismerően beszélt a honi világeseményről.

A swimswam.com szakírójára, Rob Pennerre jó benyomást tett a hazai rendezésű vizes világbajnokság. „A budapesti vb az úszás Super Bowlja volt két héten keresztül. Öt különböző helyszín, népszerű és rendre megtelő szurkolói zónák, művészi kidolgozású úszóaréna, fényshow, zenei előadások, hirdetőtáblák mindenhol az elegáns magyar fővárosban. Ez az esemény kinőtte magát.”„A budapesti vb az úszás Super Bowlja volt két héten keresztül. Öt különböző helyszín, népszerű és rendre megtelő szurkolói zónák, művészi kidolgozású úszóaréna, fényshow, zenei előadások, hirdetőtáblák mindenhol az elegáns magyar fővárosban. Ez az esemény kinőtte magát.”

A cikk megjegyzi: az úszás az olimpiai sportok között átvette a vezető szerepet az atlétikától és a tornától, ezt alátámasztja a hatalmas médiaérdeklődés és a televíziós közvetítések népszerűsége is. És hogy mitől volt még különleges a budapesti vb?

„Szükség van arra is, hogy a helyi szervezők és szurkolók megértsék, hogyan lehet nagy show-t csinálni, hogy támogassák a saját országuk sportolóit és a világsztárokat is, és megértsék az úszás, mint sportág karakterisztikáját – Budapest ezt megtette, és még ennél sokkal többet is!

A SwimSwam szakírója kiemeli, hogy a magyar szurkolók ugyanolyan lelkesen buzdították a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát, mint az előzetesen esélytelennek tartott gyorsváltót, ami végül bronzérmes lett, de a külföldi sztárokat is elismerték és megtapsolták. „Ezért Budapestnek adnám a legnagyobb aranyérmet– zárul a cikk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik