HIRDETÉS
HIRDETÉS
B. M. 2018.02.15 15:25 Frissítve: 2018.02.15 16:29

Úszás: valóban sztáredzője lesz Hosszú Katinkának?

Korábban beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint a francia Fred Vergnoux lehet Hosszú Katinka következő edzője, aki januárban még az Iron Lady nagy riválisával dolgozott, ám élő szerződése és tervei Spanyolországhoz kötik. A versenyző nem kommentál.

HIRDETÉS
Fred Vergnoux és tanítványa, Mireia Belmonte García a tavalyi vizes vb-n (Fotó: AFP)

 

„Körvonalazódik..." – válaszolt múlt szombaton (és egészítette ki mondókáját egy hatásszünettel és egy mindent és az ellenkezőjét is jelentő félmosollyal) Hosszú Katinka az NSO Tv-nek arra a kérdésre, hogy körvonalazódik-e már, ki lesz az edzője.

A Bors kiszínezte a körvonalakat: a napilap értesülései szerint az edző-férjével, Shane Tusuppal szakmailag – ha minden igaz, ugye – szakító háromszoros olimpiai bajnok a francia Fred Vergnoux-val folytatja majd a felkészülést.

DE MIT LEHET TUDNI AZ EDZŐRŐL?

 
Hosszú Katinka beadta a válókeresetet – sajtóhír
Hosszú Katinkával tényleg minden rendben van
„Már körvonalazódik, hogy ki lesz az edzőm”
Riválisa edzőjével készülhet Hosszú Katinka

Érdekesség, hogy Vergnoux éppen Hosszú egyik nagy riválisa, a 200 méteres pillangóúszásban világ- és olimpiai bajnok spanyol Mireia Belmonte García felkészülését irányította-irányítja, olyannyira, hogy januárban még a Sierra Nevada hegyei közt tartott magashegyi edzőtábort, sőt egy jótékonysági akcióra, egy gyerekkórházba is elkísérte versenyzőjét – vagyis akkor még bizonyosan együtt dolgoztak. Ráadásul áprilisra közös bolíviai edzőtábort szerveztek, sőt Vergnoux Japánban is járt, hogy a 2019-es dél-koreai világbajnokság előtt felmérje az ázsiai edzéslehetőségeket.

Úgyhogy egyelőre nem találtunk olyan jelet, ami alátámasztaná, hogy Vergnoux szakítana Belmonte Garcíával, és Hosszú felkészülését venné át.

Ráadásul tavaly októberben Vergnoux-t a francia szövetség hívta haza, de novemberre kiderült, hogy hiába: a trénernek a tokiói olimpiáig élő szerződése van a Spanyol Úszószövetséggel, és télen erősen egyeztetett is Fernando Carpena elnökkel az olimpiai ciklus végéig szóló hosszú távú koncepcióról.

De azért ő sincs feltétlenül röghöz kötve.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy másik hosszú távú koncepció (elnézést a véletlen szóviccért) ne csábíthatná el a szakembert, aki a vállsérülése után a visszavonulást is fontolóra vevő Belmonte Garcíából olimpiai bajnokot faragott, és egyébként is szokás a világ egyik legjobb úszóedzőjének tartani.

A világ egyik legjobb úszójának környezetében a Magyar Idők szerint alaptalannak tartják a pletykákat.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.26 12:30:17

Úszás KOVÁCS ERIKA

A vb-2. úszó túl van a kettős életen: végre leérettségizett.

2018.06.08 16:06:17

Úszás nemzetisport.hu

„A Mare Nostrum három állomásán ott leszek, és a terveim között továbbra is szerepel az Eb.”

2018.05.25 23:45:24

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Csakhogy Tusup nem tud veszíteni, sohasem tűrte, hogy ne az övé legyen az utolsó szó, mindig, mindenre volt ellenérve.

2018.05.24 22:07:53

Úszás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A magyar sport szempontjából kizárólag az ő sorsa a fontos.

2018.05.14 11:35:26

Úszás nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS