Úszás: több mint 50 ezer sportolót veszített a német szövetség

Vágólapra másolva!
2021.05.04. 17:37
Címkék
A koronavírus-járvány következtében több mint 50 ezer úszót, búvárúszót, nyíltvízi úszót, szinkronúszót és vízilabdázót veszítettek el a Német Úszószövetséggel (DSV) tagszervezetei – írja az MTI.

Marco Troll, a DSV elnöke kedden elmondta, hogy jelenlegi taglétszámuk 527 219 fő, ami Németország újraegyesítése óta a legalacsonyabb.

„A számok megerősítik legkomolyabb félelmeinket. Újra a politikusokhoz fordulunk, hogy vegyék komolyan a rendelkezésre álló adatokat, és tekintsenek az úszásra kulturális értékként. Ha gyermekek tízezrei nem tanulnak meg úszni, annak hosszú távú következményei lesznek a sportra és a társadalomra nézve” – szögezte le Marco Troll.

Hozzátette, az elveszített tagok 82 százaléka 14 évesnél fiatalabb gyerek. A jelentős létszámcsökkenés oka, hogy az uszodák bezárásával a szülők nem iratták be gyermekeiket a klubokba, vagy nem hosszabbították meg tagsági viszonyukat.

A DSV elnöke egyben sürgette, hogy a nyári hónapokban ismét biztosítsanak fürdőzési lehetőséget az embereknek, mert – érvelése szerint – rendkívül veszélyes lesz, ha sokan felügyelet és ellenőrzés nélküli területeket vesznek igénybe a nyilvános vagy magántulajdonban lévő uszodák, strandok és fürdők zárva tartása miatt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik