Úszás: szorosabb együttműködés a Testnevelési Egyetemmel

Vágólapra másolva!
2017.02.01. 21:09
A sportág fejlesztése, a megfelelő utánpótlás, illetve szakemberképzés reményében szorosabbra fűzte kapcsolatát a Testnevelési Egyetem (TF), illetve a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).

Mocsai Lajos, a TF rektora szerdán számolt be arról, hogy találkoztak Bienerth Gusztávval, a MÚSZ nemrég megválasztott elnökével, akivel alapvetően négy fontos témáról értekeztek.

Mocsai Lajos az MTI-nek elmondta, a TF kiemelkedő szerepet vállalt a nyári vizes világbajnokságon az önkéntesek szervezésében, a 23 különböző területre összesen több mint hatezren jelentkeztek. A rektor hangsúlyozta, rendkívül megható a magyar emberek felelősségvállalása a világbajnokság kapcsán, míg Bienerth Gusztáv megnyugtatónak nevezte a TF munkáját az önkéntesekkel.

A két vezető hangsúlyozta, szorosabbra fűzik az együttműködést az újrainduló szakedzői képzésben, a TF a MÚSZ-szal közösen dolgozza majd ki az új koncepciót, amelynek mentén javítják az együttműködés minőségét hazai és nemzetközi szakemberek együttes bevonásával.

Szintén megállapodtak abban, hogy rendkívül fontos a testnevelő tanárok vizes sportokat érintő felkészültsége, a magas színvonalhoz ugyancsak kiemelt együttműködési kapcsolat szükséges.

A megállapodás sarkalatos pontja a szövetséggel közösen kidolgozásra kerülő továbbképzési rendszer, ehhez a legfontosabb kapocs Sós Csaba tanszékvezető lehet, akit nemrég a válogatott szövetségi kapitányának neveztek ki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik