Úszás: Nemkívánatos lettem – Széles szerint nem igazak az elnök szavai

Vágólapra másolva!
2016.11.08. 07:35
null
Széles Sándor nem érti, mi vezetett a menesztéséhez (Fotó: NS-archív)
Széles Sándor, Gyurta Dániel és az UTE úszószakosztály korábbi edzője volt az M4 Sport Sportreggeli című műsorának keddi vendége. A szakember mesélt az elmúlt napok napok történéseiről, kirúgásáról. A szakember nem tudja, mi vezetett odáig, hogy megköszönjék a munkáját.

 

„Furcsa, hogy Őze István azzal érvelt, az edzőkkel és versenyzőkkel egyetértésben határoztak úgy, hogy elküldenek – mondta Széles Sándor. – Virth Balázzsal beszéltem telefonon, azt mondta, elhatárolódik ettől az állítástól, nem is érti ezt az egészet, őt például meg sem keresték. Mondtam neki, hogy akkor ne hagyja, hogy csőbe húzzák.”

„Próbálom megfejteni a történteket. Valahogy nemkívánatos személy lettem. Tükörbe tudok nézni, nem gondolom, hogy bármit rosszul csináltam volna és változtatnom kellene a módszereimen.”

A szakember elárulta, Gyurta Dániellel már megbeszélte a történteket, túltette magát azon az incidensen, noha fájt neki az olimpiai úszó döntése. Ami Kapás Boglárka felkészítését illeti, Széles Sándor hozzátette, azzal nem ért egyet, hogy nem vett részt Kapás képzésében. Mint mondta, Kapás már tapasztalt úszóként lett a tanítványa, technikailag nem volt vele probléma, a tréner pedig nem akart tolakodó lenni a lánynál, ám annyira, amennyire kellett, Széles mindig segítette, biztatta Kapást.

Őze István a hétfői adásban részben Széles Sándor egészségi állapotára hivatkozott, amivel az edző nem értett egyet. Széles úgy fogalmazott, „erről meg lehet kérdezni az orvosát.”

„Lezártam a dolgokat. Remélem, hiteles, ahogy én gondolom és mondom el az egészet. A motivációm, az ambícióm továbbra is megvan, folytatom a munkát. Nekem a MOB-bal van szerződésem (január 31-ig szól a Magyar Olimpiai Bizottsággal – a szerk.), nem az UTE-val, úgyhogy majd a szövetség eldönti, mi legyen a sorsom hosszú távon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik