Úszás: „Nem szeretnék úszva közlekedni az országban...”

Vágólapra másolva!
2017.10.26. 11:01
A hazai rendezésű vizes világbajnokság egyik magyar felfedezettje, Rasovszky Kristóf remek idényt tudhat maga mögött: negyedik helyen zárta összetettben a nyílt vízi úszóvilágkupát, amelyben összesen 138 kilométert tett meg a vízben. Ez Budapest és Tihany távolságának felel meg.



„Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó szezont produkálok. Valóban félelmetesen hangzik, hogy Budapestről leúszhattam volna Tihanyig, ám ilyen ambícióim nincsenek, nem szeretnék úszva közlekedni az országon belül – viccelődött a Borsnak adott interjúban Rasovszky. – Ennek a nagy távnak a megtétele kellett ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzek, hiszen a nyílt vízi úszásban csak versenyen lehet rutint gyűjteni. Edzéseken nem keveredik bunyóba az ember, s az ellenfelek taktikáját sem tudjuk lemodellezni.”

„Van időm a tanulásra, sok előadáson is részt tudok venni. A versenyek alatt kizárólag az úszásra koncentrálok, és nem az áramkörök tervezésén jár az agyam, hiszen egy kétórás megmérettetés egy pillanat alatt véget ér, muszáj fejben ott lennem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik