Úszás: Nem ezt érdemeltem Gyurta Danitól! – Széles

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.21. 15:19
null
Széles Sándornak egy rossz gondolata sincs Gyurta Dániellel kapcsolatosan (Fotó: NS-archív)
Újra az érdeklődés középpontjába került Gyurta Dániel. A Rióban nagyon szerényen szereplő londoni olimpiai bajnok ugyanis edzőcserére készül. A Kanadából hazatért, az olimpiai- és világbajnok Mike Barrowman révén sikeres edzővel, Nagy Józseffel tárgyal. De mit szól ehhez a fejleményhez Széles Sándor, aki mindezt az újságból tudta meg?

 

„Én még el vagyok maradva egy brosúrával – mondta Széles Sándor a jochapress.hu kérdésére válaszolva. – Ugyanis még ott tartok, hogy edzőkollégáimmal – Kovácshegyi Ferenccel és Virth Balázzsal – és Danival valamikor november elején leülünk és megbeszéljük a folytatást, hogyan tovább. Természetesen meglepett a dolog, és azt hiszem, hogy tizenhét évi közös munka, olimpiai és világbajnoki sikerek után ezt nem érdemeltem meg!”

SZAVAZÁS

Ön szerint hogyan alakul Gyurta Dániel pályafutása az edzőváltást követően?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Gyurta Dániel immár valószínű távozása mennyiben befolyásolja az Ön további edzői pályafutását?
– Dani elmenetele esetén sem áll meg az élet. Éppen a közelmúltban kaptam megerősítést az Újpesti TE sportköri vezetőitől. Külön kérték, hogy fokozottan figyeljem az utánpótlás tagjait: kikből lehetnek újabb, nemzetközi szinten is eredményes úszók. A legjobbak – Kapás Boglárka, Gyurta Gergely – mögött legalább nyolcvan úszónk van, így lesz mindhármunknak elég dolga. Egészségileg egyre jobban vagyok, még bőven vannak ambícióim az edzői pályán.

Mire számít, mit érhet el legsikeresebb tanítványa Nagy József irányításával?
– Én csak azt szeretném felemlíteni, hogy az évek során akik elmentek tőlem, azok sajnos, nem lettek jobbak. Említhetem, itt a Verrasztó testvéreket, Dara Esztert és másokat is. Természetesen egyetlen rossz gondolatom sincs Danival kapcsolatosan, és sohasem fogok ellene drukkolni. A tizenhét év közös munka nagy összekötő kapocs, komoly érzelmi szálak fűznek hozzá. Természetesen a szakmai kíváncsiság megvan bennem, várom, mire lesznek képesek az új munkakapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik