Úszás: Nem engedhetem meg magamnak, hogy a legjobb formában legyek – Szabó Szebasztián

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 17:11
null
Szabó Szebasztián még nem engedheti meg magának a csúcsformát (Fotó: Tumbász Hédi)
A Győri Úszó Sportegyesület 26 éves kiválósága sikeres országos bajnokságon van túl, miután a világ idei legjobb időeredményével nyerte az 50 méteres pillangóúszást. A június 17-én kezdődő budapesti világbajnokságon a négy egyéni száma mellett a 4 x 100 méteres gyorsváltóban is bevetésre kész.

 

Nem lepett meg az eredmény. Erre számítottunk, az 50 pillangó a kedvenc számom és bíztam a jó eredményben” – idézte a 26 éves úszót a Prémium Média. Szabó Szebasztián egyéni rekordja 18 századdal jobb, azaz a formája még nem volt csúcsra járatva az ob-n.

Nem engedhetem meg magamnak, hogy a legjobb formában legyek, mivel másfél hónap múlva rendezik a világbajnokságot. Az 50 pillangó egy nagyon rövid és egyben gyors versenyszám. Nem foglalkozom azzal, hogy az időeredményem mire lesz elég, annyit tudok, hogy a döntőben bármi megtörténhet” – fűzte hozzá a szám Európa-bajnoka.

Szabó a budapesti világbajnokságon négy egyéni számban indulhat: 100 pillangón és gyorson is megmérettetné magát.

„Szerintem pont olyan formában vagyok, amilyenre számítottunk. A sprint számok elég jól mennek, a 100 pillangón még dolgozni kell. 50 pillangón van most a legnagyobb esélyem, de azért bízom abban, hogy a többi számban is jól fogok szerepelni. A hazai pálya nagy motiváció, nagyon jó érzés, amikor tele van a Duna Aréna” – tekintett előre az úszó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik