Úszás: Mányoki Attila első magyarként átúszta a Cugarut!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 10:43
Mányoki Attila első magyarként és a világon a 13. úszóként legyőzte az Ocean’s Seven következő állomását, a rendkívül veszélyes Cugaru-szorost. A zalaegerszegi hosszútávúszó 37.1 kilométert tett meg Japánban, 7 óra 29 perc alatt.

„Sikerült! Elértem a célt. Nagyon elfáradtam, sokat kivett belőlem a mai menet – mondta nem sokkal a partra érést követően Mányoki Attila. – Itteni idő szerint hajnali 4 órakor indultam el a Gongen-Zaki fokról. Az első óra nyugodtan telt, de azt követően nagyon elkezdett hullámozni a tenger, és a szél is jelentősen felerősödött. Szerencsére idővel az áramlat egy picit lassult, valamint a szélirány is kezdett számomra kedvezően alakulni, így erős tempót tudtam úszni.” Mányoki Attila. – Itteni idő szerint hajnali 4 órakor indultam el a Gongen-Zaki fokról. Az első óra nyugodtan telt, de azt követően nagyon elkezdett hullámozni a tenger, és a szél is jelentősen felerősödött. Szerencsére idővel az áramlat egy picit lassult, valamint a szélirány is kezdett számomra kedvezően alakulni, így erős tempót tudtam úszni.”

„Végig nagyon erősnek éreztem magam. A célhoz közeledve egy kis időre szüneteltetnem kellett az úszást, mert több nagyobb cápa is egyre közelebb került, és a szervezők úgy döntöttek, meg kell állnom. Kis idő elteltével tiszta lett körülöttem a tenger, és folytathattam az utam Hokkaido felé. Az úszás alatt nem volt semmi gondom. A célterülethez közeledve a tenger egyre hidegebb lett, és rengeteg medúza jelent meg, amelyektől néhány kellemetlen csípést szereztem.”

Mányoki Attila 37.1 kilométert tett meg 7 óra 29 perc alatt. Ezzel első magyarként sikerült teljesítenie a világ talán legnehezebb átúszását. Időeredménye a második legjobb a világon. A Cugaru-szorost – a zalaegerszegi sportemberrel együtt – eddig mindössze 13 sportoló győzte le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik