Úszás: a Dunát Kiss Gergely és Verrasztó Dávid is tesztelte

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.24. 17:12
Bő egy héttel a jövő szombati budapesti Duna-átúszás előtt – amelyet a második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül rendeznek meg – Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Verrasztó Dávid vb-ezüstérmes úszó próbaúszással „tesztelte” a Dunát.

„Ez volt az utolsó próba, szerencsére minden rendben zajlott, úgy, ahogy elterveztük” – idézte a szervezők csütörtöki közleménye Kiss Gergelyt, akit négy csapattársa is elkísért a RacioNet Honvéd vízilabdacsapatából.

„Különleges élmény volt a magyar főváros szívében átúszni a Szabadság-híd pesti hídfőjétől a Műegyetem rakpartig. Szerencsére edzésben vagyok, így fizikailag nem jelentett komoly kihívást, csak a sodrásra kellett figyelni.”

„Szeretem az extrém kihívásokat, így nem volt kérdés, hogy Kiss Gergőékkel együtt vízbe ugrom. Nagyszerű érzés volt a Duna közepéről kitekinteni. Gyorsban végigtoltam a távot, viszont azt ajánlom azoknak, akik szeptember 2-án csobbannak majd a Dunába, hogy hozzanak meleg ruhát, mert az jól fog esni az úszás után, és figyeljenek a sodrásra is” – jegyezte meg Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok úszó.

A szervezők tájékoztatása szerint a jövő szombati eseményen tíz mentőhajó lesz majd a vízen, a rajtnál és a célnál pedig olyan vízi mentő kollégák fognak dolgozni, akik szükség esetén azonnal a vízbe ugranak, illetve mentőbúvárok is vigyáznak majd az úszók biztonságára.

„Úgy tervezzük, hogy közel negyven fővel leszünk jelen a Duna azon szakaszán, ahol az átúszás zajlik, így minden indulónak garantálni tudjuk a biztonságát” – mondta a biztosítást végző Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke, Balázs László.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik