Úszás: Kapás Boglárka is elkapta a koronavírust

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.31. 12:49
null
Kapás Boglárka is megfertőződött a koronavírussal (Fotó: Derencsényi István, archív)
Kapás Boglárka hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához kötelezően előírt két tesztje közül a második pozitív lett, vagyis ő is megfertőződött a koronavírussal. A világ- és Európa-bajnok sportoló hozzátette, jelenleg tünetmentes, de ez is csak azt bizonyítja, hogy muszáj mindenkinek elővigyázatosnak lennie: tünetek nélkül is megfertőzhet bárki bárkit.

A Magyar Úszószövetség az elmúlt napokban öt uszodában tette lehetővé a válogatott sportolók számára, hogy folytassák a versenyszerű felkészülést. Ennek feltétele viszont az volt, hogy minden úszó legalább két negatív koronavírustesztet produkáljon, emellett pedig vállalja, hogy az uszodán kívül sehová sem mozdul ki otthonról. Kapás második tesztje lett pozitív.

„Egyelőre jól érzem magam, semmilyen tünetet sem érzek. Épp ezért is szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy ha úgy is érzitek, nincs semmi bajotok, akkor is nagyon vigyázzatok. Tényleg, ha tehetitek, maradjatok folyamatosan otthon, mert így is lehettek fertőzők, hogy nincs semmi bajotok, és nem gondolnátok, hogy betegek vagytok” − mondta a videóban Kapás Boglárka.

Az UTE olimpiai bronzérmes úszója a következő két hétben karanténban lesz, bár mint mondta, ez a jelenlegi napi rutinján nem változtat jelentősen. A felkészülésbe ugyanakkor így, ki tudja meddig, nem csatlakozhat be.

Később további esetekre derült fény, erről itt olvashatnak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik