Úszás: ittas vezetés miatt kihagyja a vébét az olimpiai ezüstérmes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.23. 09:47
null
Wallace sajnálja, hogy alkohol hatása alatt vezetett (Fotó: AFP)
A brit és a skót szövetség közös nyilatkozatban erősítette meg, hogy a magatartási kódex megsértése miatt szeptember 12-ig eltiltja az úszóversenyektől Dan Wallace-t. A világbajnok, olimpiai ezüstérmes sportoló ittasan vezetett, az eltiltás azt jelenti, hogy a budapesti vébén sem lehet ott.

 

Három hónapos eltiltással sújtotta a Brit és a Skót Úszószövetség Dan Wallace-t, aki ittasan vezette autóját, és a rendőrök elkapták. A két szövetség közös nyilatkozatban ítélte el a sportolót, aki szeptember 12-ig nem versenyezhet, így ki kell hagynia a magyarországi vébét is.

A Daily Mail azt írta, hogy Wallace várhatóan bűnösnek vallja magát a bíróság előtt is, legalábbis a nyilatkozata alapján ez lehet sejteni.

„Nagyon sajnálom, hogy alkohol hatása alatt vezettem, nem csupán a családomnak és a csapattársaimnak okoztam csalódást, de másokat is veszélyeztettem. Mélységesen sajnálom a tettemet, elismerem, hogy ez a fajta viselkedés elfogadhatatlan” – mondta.

A 24 éves úszó 2015-ben világbajnok, 2016-ban pedig olimpiai ezüstérmes lett a 4x200-as brit gyorsváltó tagjaként. A 2014-es, glasgow-i Nemzetközösségi Játékokon aranyérmes lett 400 vegyesen, de akkor azért került a lapok címlapjára, mert a győzelme után azt kiabálta: „A szabadságért”. Később azzal magyarázta tették, hogy csak a Rettenthetetlen című filmből szeretett volna idézni, és nem az akkor közelgő skót függetlenségi népszavazást kommentálta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik