Úszás: Ian Thorpe-ot kiengedték a kórházból

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.30. 14:06
Ian Thorpe, az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnok úszója felgyógyult a vállműtéte után kapott súlyos bakteriális fertőzéséből, és elhagyhatta azt a sydneyi kórházat, ahol három héten át ápolták.

A kedvező hírrel a 31 éves sztár menedzsere, James Erskine szolgált szerdán. Thorpe-ot korábbi sajtóértesülések szerint intenzív osztályon kezelték, mivel félő volt, hogy nem tudja majd mozgatni a karját.

A 11-szeres világbajnok legutóbb februárban került az újságok címoldalára, amikor a rendőrség kórházba szállította, majd onnan elvonóra került, miután zavartan viselkedett Sydneyben. Akkor éjjel kinyitott az utcán egy kocsit, és beleült, a kiérkező egyenruhások szerint „dezorientáltnak" tűnt. Tavaly kiadott önéletrajzában a fénykorában Thorpedónak becézett úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval. Most menedzsere úgy nyilatkozott: „valószínűtlen, hogy a kórházi kezelést követően Thorpe visszatér a rehabilitációs klinikára".

Thorpe 2006-ban vonult vissza, majd 2012-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott bekerülni a londoni olimpiára utazó csapatba. Ezután a tavalyi világbajnokságot és az idei Nemzetközösségi Játékokat tűzte ki célul, ám a vállsérülése megakadályozta a felkészülésben. Menedzsere szerint aligha fog már versenyszerűen úszni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik