Úszás: Hosszú Katinkát lenyűgöző nézni – Michael Phelps

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.07. 09:56
null
Hosszú Katinka és Michael Phelps – az úszósport emblematikus alakjai
A huszonháromszoros olimpiai bajnok Michael Phelps dicsérő szavakkal illette Hosszú Katinkát a windsori rövid pályás világbajnokság helyszínén, és úgy fogalmazott, a magyar klasszis bármit képes elérni a jövőben.

„Hosszú Katinkát nézni az elmúlt években lenyűgöző volt, az olimpián és a tavalyi világbajnokságon tényleg maradandót alkotott. Ő olyasvalaki, akit élvezet figyelni. Két ilyen meghatározó hölgy, mint ő és Katie Ledecky egyszerre a sportban, ez őrület! Úszóként látni-nézni őket is az” – nem akárkitől érkeztek ezek a dicsérő sorok, maga Michael Phelps nyilatkozott így az M4 Sportnak.

A huszonháromszoros olimpiai bajnok mindehhez még hozzátette, hogy Hosszú Katinka a világ egyik legmeghatározóbb úszónője, aki tényleg bármit képes elérni.

Az interjúban természetesen szó esett arról a már-már álomszerű, mégis valós pillanatról, amikor is a riói olimpián a 100 pillangó fináléja után három nagyágyú, Phelps, a dél-afrikai Chad le Clos, valamint Cseh László egyszerre léphettek fel a dobogó második fokára:

„Ritka, hogy hármas holtverseny alakul ki, mindhármunk számára történelmi volt az az eredmény. Mi hárman nagyokat küzdöttünk az elmúlt években, Cseh Lászlóval pedig egész karrierem során, már 2003 óta versenyzünk együtt. Az, hogy az utolsó egyéni viadalomon ott állhattam Lászlóval és persze Chaddel, és nézhettük, amint Joe Schooling aranyérmet kap, feledhetetlen. Szerettem volna győzni az utolsó egyéni versenyemen, de ennek így kellett történnie, és mindenképpen jó lezárása volt az egyéni olimpiai szereplésemnek.”

ÚSZÁS
Rövid pályás világbajnokság (Windsor) – A MAI PROGRAM
15.30: előfutamok
(Tv: M4 Sport)
4x50 m női vegyes váltó
férfi 200 m gyors (Bernek Péter, Telegdy Ádám)
női 100 m gyors (Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn)
férfi 100 m pillangó (Kenderesi Tamás)
női 200 m pillangó (Hosszú Katinka, Késely Ajna)
4x50 m vegyes gyorsváltó
női 800 m gyors (Hosszú Katinka)

0.30: elődöntők, döntők (Tv: M4 Sport)
női 4x50 m vegyes váltó – DÖNTŐ
férfi 100 m hát – DÖNTŐ
női 200 m pillangó – DÖNTŐ
férfi 100 m mell – DÖNTŐ
női 50 m mell – DÖNTŐ
férfi 200 m gyors – DÖNTŐ
női 100 m gyors – elődöntő
férfi 100 m pillangó – elődöntő
női 100 m hát – DÖNTŐ (Hosszú Katinka)
4x50 m vegyes gyorsváltó – DÖNTŐ

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik