Úszás: Hosszú Katinka férje ellen vallott – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.09. 09:30
Mint arról beszámoltunk, Darren Ward, az Iron Aquatics korábbi úszóedzője személyiségi jogi pert nyert Shane Tusup vezetőedző ellen. Ráadásul az ügy állítólag újabb fordulatot vett, a hírek szerint Hosszú Katinka is férje ellen tanúskodott.

Mint ismert, a szakember az április végén, Debrecenben megrendezett úszó országos bajnokságon állítólag vitába keveredett Shane Tusuppal, mert az Iron Aquatics váltója nem indult el egy számban. Az egyesület az incidenst követően megvált Wardtól, aki sérelmei miatt indított munkaügyi és személyiségi jogi pert. Előbbit a bíróságon kívül rendezték a felek, utóbbit azonban nem. A Blikk elérte a kirúgott edzőt, aki elárulta: sokba kerül a pereskedés, ennek ellenére pénzt nem követel, csak azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Tusup és cége, az Iron Corpora­tion megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, a becsülethez és a jó hírnévhez fűződő – jogait.Mint ismert, a szakember az április végén, Debrecenben megrendezett úszó országos bajnokságon állítólag vitába keveredett Shane Tusuppal, mert az Iron Aquatics váltója nem indult el egy számban. Az egyesület az incidenst követően megvált Wardtól, aki sérelmei miatt indított munkaügyi és személyiségi jogi pert. Előbbit a bíróságon kívül rendezték a felek, utóbbit azonban nem. A Blikk elérte a kirúgott edzőt, aki elárulta: sokba kerül a pereskedés, ennek ellenére pénzt nem követel, csak azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Tusup és cége, az Iron Corpora­tion megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, a becsülethez és a jó hírnévhez fűződő – jogait.

A tárgyalás során a Blikk szerint a jelenleg Új-Zélandon dolgozó Ward jogi képviselője felidézte: Tusup azzal védekezett, hogy Debrecenben félelmében cselekedett. Ezzel szemben Hosszú Katinka azt vallotta, a skót szakember egyáltalán nem közeledett dühösen, feldúltan a férje felé. Vagyis gyakorlatilag cáfolta Tusup vádjait – írja a Blikk.

Emellett a klub két másik úszója, a szerb Lazar Zlatics és Dudás Dániel is elmondta, 90-100 ember hallotta az amerikai őrjöngését, még a versenyt is le kellett állítani, mert mindenki ledöbbent, lefagyott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik