Úszás: Hosszú a márkanevéről, pénzről, utazásokról és Rióról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 10:32
null
Az elnyűhetetlen Hosszú Katinka márkát teremtett a sikersorozatával (Fotó: Mirkó István)
Hosszú Katinka 51 aranyérmet szerzett a rövid pályás úszó világkupa-sorozatban, ezzel felülmúlta tavalyi teljesítményét, amikor 42-szer győzött. Az összetett pontversenyt óriási fölénnyel megnyerő magyar úszónő – aki sikereivel 95 millió forintnak megfelelő pénzösszeget gyűjtött össze. Az Iron Lady a rövid pályás országos bajnokság (amelyen 16 arany jutott számára) és a dohai rövid pályás vb (ahol tíz egyéni számban tervez indulni) között a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt már az olimpiáról is.

 

Hosszú Katinka elárulta, férjével, edzőjével, Shane Tusuppal jóval több a céljuk annál, mint hogy csak halmozzák az érmeket és a pénznyereményt. „Nem tagadjuk, hogy a márkaépítés valóban fontos számunkra. A menedzsmenttel törekszünk is arra, hogy nemzetközileg egységes kép alakuljon ki – mondta Hosszú, vagy ahogy mindinkább ismerik, az Iron Lady. – Ugyanakkor számomra ennek nem az üzleti, a pénzügyi része az, ami igazán motivál, hanem, hogy olyan példát tudok mutatni a fiataloknak, gyerekeknek, ami értéket képvisel. Éppen ezért írtunk motivációs könyvet is Szántó Dávid segítségével, hogy ezzel is inspirálni tudjuk a pályafutásomat követőket.”

A világbajnok úszónő elismerte, van igazság abban, hogy előre menekül a versenyekbe. „Néha még mindig félek, hogy jön esetleg egy rossz verseny, és úgy jövök ki a medencéből, hogy nem sikerült megfelelni az elvárásnak. Ezért is jó a sok verseny, nincs idő gondolkodni egy kudarcon. Rio a nagy cél, hogy mire odakerülök, minden elképzelhető versenyszituációba belekerüljek. Sokan attól félnek, hogy túlversenyzem magamat, kiégek, de engem a győzelmek csak motiválnak – mondta Hosszú, aki hozzátette, Tusuppal sokat gondolkoznak a 2016-os olimpiai programon, kívülről fújják azt, de még csak körvonalazódik, hogy mely számokban indul. – A két vegyes úszószám a fő csapás, a többin még gondolkozunk.”

Hosszú elmondta, hogy a rengeteg versenyzéssel járó sok bonyodalom sem terheli, szereti az utazást. „Az utazásokat nagyon élvezem. Amikor ki van kapcsolva a telefonom, akkor pihenés van. Ráadásul ilyenkor van időnk beszélgetni Shane-nel is, magánélet van” – mondta mosolyogva az Iron Lady, aki elárulta, a karácsonyt Baján töltik, ám december 26-án már indulnak is tovább egy versenyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik