Úszás: Gyurtáék éves költsége egy focicsapat havi bére

Vágólapra másolva!
2012.11.16. 12:43
Gyurta Dániel Újpestre igazolása egy terv része, amely visszaépíti az utánpótlás mellé az UTE élsportját is. Személyében példakép érkezik Berki Krisztián mellé az egyesülethez – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Őze István klubigazgató, aki jelezte: a hét úszó és három edzőjük éves költsége kevesebb, mint a futball NB I-ben egy középcsapat havi rezsije.

„A Gyurta-csomag hét versenyzőről és három edzőről szól, Széles Sándor érkezik a teljes stábjával. A társaság éves költségei közel sem érik el egy futball NB I-ben játszó középcsapat havi rezsijét. Önkormányzati segítség nélkül nem ment volna, anélkül ma nem képes működni egy egyesület. Teljes mellszélességgel mellénk állt Újpest, az úszószövetségtől érkező állami támogatás sem csökken majd nálunk, és természetesen szponzorokat is próbálunk bevonni” – mondta el Őze István.

„Gyurta Dánielék leszerződtetéséről nem olyan régen, két hete kezdtünk tárgyalni: jó tempót választottunk, jókor kerestük meg a csapatot, megfelelő körülményeket teremtettünk, gyorsan sikerült megállapodni. A mi ajánlatunkat tartották a legjobbnak, az Újpest színeiben érezték biztosítottnak a legeredményesebb felkészülést a következő olimpiára” – jelezte az UTE klubigazgatója.

„Gyurtáék Újpestre igazolása a klubnál egy hosszabb folyamat és terv része. Két éve kötöttünk megállapodást az önkormányzattal három elemről: utánpótlás-fejlesztés, létesítményjavítás és a régi sikerek túlszárnyalása nagy nevek idecsábításával. Miután az UTE mindenkit meglepve a londoni olimpia és a paralimpia legeredményesebb egyesülete lett, ezzel már elkezdtük a felkészülést Rióra. Példaképeket szeretnénk állítani a nálunk sportoló háromezer fiatal elé” – vázolta fel a sportvezető.

„Reméljük, Gyurtáék edzéslehetőségeiben semmi változás nem áll be, elégedettek voltak az eddigi körülményeikkel, azok megmaradnak változatlanul. A légkör változhat meg: nem véletlenül akartak váltani, az UTE-hangulat veszi majd körül őket. Az sem elhanyagolható, hogy a Gyurta család kötődik Újpesthez: a nagypapa a klubban atletizált, a másik nagyszülő iparosként a kerület közintézményeinek, templomainak asztalosmunkáját végezte. Reméljük, Dani ezt átéli majd, elég csak Berki Krisztián London utáni fogadtatására utalni, Dani is megélheti az újpesti közönség szeretetét” – tette hozzá Őze István.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik