Úszás: elmaradt az Oszkár-díj a junior-vb 4. napján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 15:54
Címkék
Sprintereinknek nem sikerült megismételniük középdöntős eredményeiket, avagy bravúrok helyett tisztes helytállásról számolhatunk be: Lavotha Oszkár 50 gyorson 6. lett, míg Szokol Szonja 50 pillangón nyolcadikként zárt a junior úszó-világbajnokságon.

Az egyhosszas vágta speciális műfaj – erről újfent meggyőződhettünk a szingapúri junior világbajnokság negyedik napján, avagy látható: különösen fiatalok esetében nem egyszerű ugyanolyan jól, netán még jobban leúszni a legrövidebb sprintszámokat.

Lavotha Oszkár például 6. lett 50 gyorson – ezúttal 22.71 másodperc alatt zubogott végig a medencén. Ha csak megismétli a középdöntős úszását (22.55), most érmes (pont ennyivel nyert bronzot az olasz Izzo)… Csak hát tényleg egyetlen mozdulat is centimétereket jelenthet.

„Nem tudnám megmondani, mi volt a különbség – mondta utána Oszi. – Annyi biztosan, hogy most ezt egy levegővel úsztam le. Elvben jobbnak kellett volna lennie, mint az elődöntő... Egy picit sajnálom, hogy így alakult, de azért nem vagyok elkeseredve, az elődöntős időm miatt például nagyon boldog vagyok. Az egylevegős úszást pedig még gyakorolnom kell, az biztos – de remélem, jövőre már jobban fog menni."

A lányok 50 méteres pillangó döntőjében Szokol Szonja 27.37-tel nyolcadik lett, ő is elmaradt az előző úszásától (27.00), cseppnyi vigasz, hogyha az egyéni csúcsa környékén teljesít (26.92), azzal is az 5. hely környékén köthetett volna ki. Ettől még picit sírásra görbült szájjal vágtázott ki a medencetérből, pedig elkeseredésre tényleg semmi ok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik