Úszás: Cseh László az európai rangsor 2. helyére úszott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 19:58
Cseh László az európai rangsor második helyére úszott 200 méter pillangón a Budapest-bajnokság harmadik napján a Komjádi uszodában.

A Kőbánya SC olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok versenyzője a szombati döntőben 1:56.86 perc alatt tudta le a távot úgy, hogy a legfőbb trónkövetelő, az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence sem bírta megszorongatni.

„Kifejezetten jól ment az úszás, egészen százhetvenöt méterig – értékelt Cseh László. – Az utolsó huszonöt méteren viszont teljesen beállt a vállam, akartam volna menni, fokozni a tempót, hiszen jöttek rám, de sehogy sem tudtam már gyorsulni. Tipikusan az az eset, amire azt mondják: ledobta a vasmacskát. Azaz itt még van mit javítani, technikában is – ám összességében elégedett vagyok, egyre inkább összeáll a kép."

Biczó Bence sem volt elkeseredve, bár ezúttal kevésbé tudta megszorongatni riválisát, mint a múltban (sőt, anno meg is előzte olykor az ilyen viadalokon):

„Márciusban jött egy olyan tíz nap, amikor az ágyból alig tudtam kikelni, a lakást meg bajos lett volna elhagyni. Egy szörnyen radikális vírus kapott el – engem is, plusz elég sok ismerőst –, öt kilót fogytam. Nem szeretnék semmit erre fogni, de ennyi kihagyás után, két hét edzéssel most aligha lehetett volna sokkal jobbat úszni. Még nem éreztem elég erőt magamban ahhoz, hogy akár az elejét, akár a közepét jobban megnyomjam, ráadásul az idén ez volt az első versenyem, nem mertem kockáztatni. Viszont éppen az első hónapok visszajelzései, az edzéseken elért idők alapján mondhatom, az idei évben végre szeretném elérni azt a szintet, amit mindenki vár tőlem – és én is magamtól."

A másik nagy ütközetnek Kis Gergő és Gyurta Gergely csatája ígérkezett 1500 gyorson – ám ez végül elmaradt, mivel az ajkaiak kiválóságának úszás közben kiújult a hátsérülése. Becsületére legyen mondva, nem adta fel, ám csupán hatodikként ért célba, idei legjobbjától csaknem egy perccel elmaradva.

Gyurta Gege ugyanakkor jól érezte magát a vízben: „Meg akartam dönteni a legjobbamat, ami 15:04, ez majdnem sikerült is – ilyen jót ebben a periódusban még nem úsztam, úgyhogy bizakodom a jövőt illetően. Szerintem 14:55 környékét fogok tudni nyáron, úgy gondolom, azzal már oda lehet érni a dobogóra. Igaz, az olaszok nagyon erősek, ott van (Kis) Gergő is – remélem, hamar felépül –, azaz nem lesz egyszerű, de az ezerötszáz mikor volt az?"

A nap érdekességei közé tartozott, hogy 50 mellen ketten is nyertek: Horváth Dávid és Szabó Tamás egyaránt 29.02-nél állította meg az órát, azaz holtversenyben lettek elsők. A hölgyek sprinttávján Verrasztó Evelynt nem tudták megszorítani, míg 400 gyorson a 800-at is megnyerő Novoszáth Melinda aratott fölényes győzelmet. A vegyes gyorsváltót a Kőbánya SC vitte el, viszont a napzáró női gyorsváltóban kivételesen nem a kék-sárgák nyertek: a BVSC kvartettjéé lett a pálma.

A Budapest Open vasárnap zárul – a döntők 17 órától kezdődnek, az érdeklődők a www.musz.hu-n szokás szerint élőben követhetik az eseményeket, a MÚSZ Tv jóvoltából.

BUDAPEST OPEN, KOMJÁDI USZODA
A 3. NAP BAJNOKAI
FÉRFIAK
50 m mell:
Horváth Dávid (Kőbánya SC) és Szabó Tamás (Hód Úszó SE) 29.02
200 m pillangó: Cseh László (Kőbánya SC) 1:56.86
1500 m gyors: Gyurta Gergely (UTE) 15:06.57
NŐK
50 m hát:
Verrasztó Evelyn (A Jövő SC-Veolia) 29.57
400 m gyors: Novoszáth Melinda (Szegedi ÚE) 4:14.59
4x100 m gyorsváltó: BVSC-Zugló (Mór Baranyai Erika, Böszörményi Borbála, Zombai Annamária, Böszörményi Bettina) 3:56.02
FÉRFI-NŐI
4x100 m vegyes gyorsváltó:
Kőbánya SC (Reményi Ármin, Késely Ajna, Szilágyi Liliána, Seres Edwin) 3:40.24

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik