HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.07 13:45 Frissítve: 2017.08.07 14:06

Úszás: Bienerth tévéműsorban tudatta, mikor lesz a közgyűlés

Szeptember elsején, délelőtt tíz órakor lesz a Magyar Úszószövetség rendkívüli közgyűlése – jelentette be Bienerth Gusztáv, a szervezet elnöke hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában.

HIRDETÉS

 

Mint ismert, a rendkívüli közgyűlés összehívására azért van szükség, mert az elnökség hat tagja lemondott tisztségéről, így a testület határozatképtelenné vált.

Bienerth az interjúban kijelentette: januárban „világos, határozott, egyértelmű” programmal választották a szövetség elnökévé, továbbra is „sok a feladat”, „ezt a munkát nem végeztem el”, tehát nincs oka távozásra gondolni.

„Egy fantasztikus világbajnokság után, sikersorozat kellős közepén”, a lemondottak helyére megválasztandó új elnökségi tagokkal kell továbbmennie az úton – például meg kell tárgyalni a szövetség elmúlt évekbeli gazdálkodását átvilágító jelentést, amelyben „nagyon meghatározó és súlyos megállapítások vannak”.

Az elnök „teljes félreértésnek” minősítette a távozását kikényszeríteni szándékozók ama érzetét, hogy ne számolna be világosan a tevékenységéről, valamint azt, hogy centralizálni kívánná, egy személyben akarná gyakorolni a hatalmat az úszószövetségben. 

Kérdésre válaszolva Bienerth elmondta: „jó lett volna”, ha ő is adhat át érmeket a magyarországi vizes világbajnokságon, elődje, Gyárfás Tamás FINA Bureau-tag felkérésére meg is jelölt három, magyar éremeséllyel kecsegtető versenyszámot, de „végül is ez nem volt lehetséges, ilyen módon nem adtam át érmeket”.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.22 23:07:14

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL Őszintén drukkolok a gyereknek, hogy megtalálja a neki való sportágat… A jelenlegi állás és perspektíva azt ígéri, hogy élete szerves része lesz a labda, a mozgás, olyan emberré válik, aki több sportágra is úgy lesz képes tekinteni, mint aki bőrén érezte annak minden örömét és fájdalmát. Hatalmas áldásban lesz része, ha így alakul.

2018.06.26 12:30:17

Úszás KOVÁCS ERIKA

A vb-2. úszó túl van a kettős életen: végre leérettségizett.

2018.06.08 16:06:17

Úszás nemzetisport.hu

„A Mare Nostrum három állomásán ott leszek, és a terveim között továbbra is szerepel az Eb.”

2018.05.25 23:45:24

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Csakhogy Tusup nem tud veszíteni, sohasem tűrte, hogy ne az övé legyen az utolsó szó, mindig, mindenre volt ellenérve.

2018.05.24 22:07:53

Úszás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A magyar sport szempontjából kizárólag az ő sorsa a fontos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS