Úszás: Bienerth Gusztáv lehet Gyárfás Tamás utódja – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.08. 17:31
Bienerth Gusztáv lehet a Magyar Úszószövetség elnöke, tudta meg az origo.hu.

Az Origo szerint a 2024-es olimpia budapesti pályázatának alelnöke, aki tavasz óta a kormány turizmusért felelős kormánybiztosa, indul a választáson.

Bienerth a Ferencváros igazgatósági tagja, korábban az MLSZ nemzetközi igazgatója volt.

Bienerth a MÚSZ elnöki tisztségéről november 30-án lemondó Gyárfás Tamás megüresedett posztjára jelentkezik.

„Bienerth Gusztáv az ELTE-n szerezte jogi diplomáját, specializációja a külkereskedelmi jog. A Harvard Business School diplomása. Alapító üzlettársa, majd vezérigazgatója az Arthur Young (később Ernst&Young) cégnek, ezt követően pedig a Price Waterhouse (később PwC) vezető partnereként dolgozott” – írja róla a budapest2024.org.

„Gusztáv három alkalommal töltötte be az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöki tisztjét. A Magyar Labdarúgó-szövetség nemzetközi igazgatójaként és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jogi bizottságának tagjaként rendkívül értékes ismeretekre tett szert a sportvezetés és a sportrendezvények irányítása terén. 2016. április 1-jén Bienerth Gusztávot rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki a Köztársasági Elnök.

Szaktudását az UNICEF magyar bizottsága igazgatósági elnökeként is kamatoztatja. A szervezet, mint ismeretes, többek közt azon munkálkodik, hogy az egész világon érvényt szerezzen a fiatalok alapvető jogainak és igényeinek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik