Úszás: az ifjúsági olimpia a tét a Budapest Openen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 12:53
Elsősorban az ifjúsági olimpiára aspiráló fiatalok számára rendkívül fontos a csütörtöktől vasárnapig a Komjádi uszodában zajló úszó Budapest Open. Az esemény egyike a három, FINA által akkreditált kvalifikációs viadalnak, amelyen nemzetközi versenyekre érvényes időket lehet úszni, így például a nancsingi ifjúsági olimpiára is. (A másik két viadala magyar ifibajnokság, illetve a júliusi felnőtt ob.)

Mivel május 10-éig kell a MOB-nak jelezni, kik képviselik a magyar színeket a II. ifjúsági olimpián, így a Budapest Openen eldől minden nyitott kérdés. A nancsingi eseményre maximum 8 fős csapat nevezhető, így hatalmas a rivalizálás a 22 aspiráns ifjú között. Különösen úgy, hogy két hely már elkelt, hiszen a tavalyi ifi vb-n ezüstérmet szerző Horváth Dávid és Szilágyi Liliána biztos utazónak számít, ám a fennmaradó három-három helyre még pályázhatnak a legjobb korosztályos fiúk és lányok.

Kiss László szövetségi kapitány szerint az éles versengésből az úszósport profitálhat: „Nagy öröm, hogy ilyen sok fiatal közül válogathatunk. A mi szemszögünkből az év legfontosabb utánpótlás-eseménye az ifjúsági olimpia, ahol Kapás Boglárka, Biczó Bence és Bernek Péter révén 2010-ben sikert sikerre halmoztak a magyar úszók – szeretnénk, ha az idén is hasonló sikereket érnének el a magyar fiatalok.”

Az olimpiai részvételre hajtóknak ugyanakkor nincs könnyű dolguk, hiszen a Budapest Openen rajthoz áll a teljes magyar felnőttmezőny – egyedül a külföldön készülő Hosszú Katinka, illetve a hosszú kihagyás után még csak az edzéseket favorizáló Kapás Boglárka hiányzik a rajtkőről.

A Budapest Open 17 órától esedékes döntőit minden nap élőben közvetíti a MÚSZ Tv, a www.musz.hu honlapon bárki bekapcsolódhat az egyenes adásba, melyben a versenyzők, edzők, szakértők is időről időre megszólalnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik