Úszás: a Vasas elnöke megérti Hosszú Katinka döntését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.26. 18:21
Markovits László, a Vasas SC elnöke megérti, hogy Hosszú Katinka, a piros-kékek klasszis úszója a riói olimpia után klubot alapít, és abban folytatja pályafutását.

Az egyesület vezetője közleményben reagált a többszörös világbajnok sportoló keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, s hangsúlyozta, Hosszút szeptember elsejéig köti szerződés a klubhoz, így sem jogi, sem erkölcsi akadálya nincs annak, hogy máshol folytassa pályafutását.keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, s hangsúlyozta, Hosszút szeptember elsejéig köti szerződés a klubhoz, így sem jogi, sem erkölcsi akadálya nincs annak, hogy máshol folytassa pályafutását.

„Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy 2013 elején a Magyar Úszószövetség vezetőinek ajánlására leszerződtettük Hosszú Katinkát, aki akkor egy számára csalódást jelentő olimpián volt túl. Mindenki számára ismert, hogy azóta a világ egyik legjobb úszójává vált, amire mi is nagyon büszkék vagyunk, nem beszélve arról, hogy teljesítményével a Vasas eredményességéhez is nagyban hozzájárult” – idézte a közlemény Markovitsot, aki mindehhez azt is hozzátette, hogy személy szerint megérti, ha egy sportoló ilyen jelentős sikerek után saját egyesületet alapít, és ezen keresztül is az egyéni márkáját építi tovább.

„Az egész Vasas család nevében sok sikert kívánunk neki a további pályafutásához, de előtte még nagyon drukkolunk, hogy az olimpián a Vasas sportolójaként el tudja érni valamennyi célját.”

Az ötszörös vb-győztes Hosszú Rióban 200 és 400 méter vegyesen vb-címvédőként áll rajthoz, ezenkívül 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként indul. Amint keddi sajtótájékoztatóján fogalmazott, „nem tud érmeket ígérni”, de mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviselje a jövő pénteken kezdődő játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik