HIRDETÉS
HIRDETÉS
DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2018.05.24 23:51 Frissítve: 2018.05.25 09:11

Töltött káposzta – Deák Zsigmond jegyzete

HIRDETÉS

 

Hosszú Katinka döntött. Végre. Félreértés ne essék, a magánéletéhez természetesen semmi közünk, ám amikor a magyar sport jelenlegi legnagyobb, legeredményesebb, legértékesebb, legpiacképesebb – s a felsőfokú jelzők sora hosszan folytatható – alakja a pályafutását alapvetően befolyásoló változást jelent be, az nekünk is kiemelten érdekes. A mintegy fél éve tartó bizonytalanság mellett épp az volt a legnehezebb számunkra, hogy a Nemzeti Sport irányultságának megfelelően szétválasszuk a szakmai információkat a magánjellegűektől, úgy, hogy ne vájkáljunk az érintettek intim szférájában, de ne is hallgassuk el, ami igazán fontos.

 
Hosszú Katinka bejelentette, nem Tusuppal folytatja

Most panaszkodhatnánk, hogy a menedzsment ritkán sietett a segítségünkre, pedig pontosan tudta, hogy – néhány más médiumtól eltérően – távol áll tőlünk a botránykeresés és -keltés, ez azonban bizonyára kevéssé érdekli az olvasót, neki csak az számít, ami megjelenik. Ezúttal végre mi „robbantottunk” a hírrel, gyakorlatilag az érdeklődésünk generálta, hogy Katinkáék előjöjjenek a farbával. Megtették, de az ezek után feltoluló, hangsúlyozottan sportszakmai jellegű kérdéseinkre már nem érkezett érdemi válasz. Bizonyos szempontból tovább tart tehát a bizonytalanság; nem baj, legkésőbb az első versenyen – mármint a „pihenés” utáni elsőn – kiderül, milyen gyorsan siklik tovább a magyar sport zászlóshajója.

Egyelőre még nem tudni, kivel – mármint edzővel – folytatja Hosszú, csak az, kivel nem. Megint megpróbálták Shane Tusuppal, hiába. Viccelődhetnénk, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó, most mindenesetre a szerelmi szakítás magával hozta a szakmai eltávolodást is. Ez lesz egyébként a jövő legfontosabb kérdése, hogy a huszonnégy órás együttlétnek, a teljes szimbiózisnak (is) köszönhetően megtáltosodó úszónő milyen módszerrel tudja helyettesíteni azt, ami évekig bejött. Gonoszul hangzik, de a magyar sport szempontjából kizárólag az ő sorsa a fontos, Tusupé kevésbé. Ez csupán akkor módosul, ha köztünk marad, és felesége helyett másokból is világklasszist farag.

Előttem van az arca, amikor a januári Év sportolója-gálán könnyes szemmel, magyarul olvassa fel bocsánatkéréssel felérő vallomását. A nyilvánosság számára most vált egyértelművé, hogy túl későn tette. Az viszont még rejtély, ez miképp befolyásolja minden idők egyik legnagyobb magyar úszója, egyben a sportág, sőt, az egész magyar sport jövőjét. Hajrá, Katinka!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 23:54:48

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Az ember ott, a vízben valóban ember – nem gép.

2018.12.11 09:21:41

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Már bizonyítottam, nem is egyszer, többször, van három olimpiai aranyérmem, és itt vagyok megint.”

2018.11.17 12:42:33

Úszás S. TÓTH JÁNOS

„Sokan megköszönték a vizes vb után, hogy megmutattuk, miért jó magyarnak lenni.”

2018.11.10 23:05:58

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ifjan is felnőttként tekint a világra.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS