Tokió 2020: Ezzel már nem érdemes foglalkozni – Jakabos

Vágólapra másolva!
2021.08.04. 11:35
null
Jakabos Zsuzsanna az egyik tokiói edzés előtt (Fotó: Mirkó István)
Jakabos Zsuzsanna, a Győri Úszó SE versenyzője boldog, hogy döntőbe jutott a 4x200-as gyorsváltóval a tokiói olimpián, és nem zárja ki, hogy megcélozza a 2024-es játékokat – a hatodik olimpiáját. A Kisalföld honlapján megjelent cikkben szóba került a 200 méteres pillangó is...

 

Mint ismert, 200 pillangón Hosszú Katinka indult volna Tokióban, ám ő a sűrű versenyprogram miatt – akárcsak a 2016-os riói olimpián – a helyszínen visszalépett, amit internetes fórumokon sokan úgy értelmeztek, hogy döntésével tulajdonképpen „megfosztotta” az indulás lehetőségétől az ebben a számban korábban kétszeres Eb-ezüstérmes, hatszoros magyar bajnok Jakabost.

„Szerintem ezzel már nem érdemes foglalkozni. Az olimpián a technikai értekezleten őt nevezte a szövetség, azon a döntésen pedig nem lehet változtatni, bármi történjék is” – zárta rövidre válaszát Jakabos Zsuzsanna a megyei portálon posztolt beszélgetésben.

„Sok esély nem volt rá, hogy a döntőbe kerülünk, így nagyon örülök neki, hogy sikerült – ezt már a hetedik helyen végző 4x200-as gyorsváltóval elért eredményről mondta a győri versenyző. – Boldog voltam, hogy javítottam az időeredményemen, és jobbat úsztam, mint öt évvel ezelőtt a riói olimpián. Ugyanúgy nyitó ember voltam a váltóban, mint Brazíliában. Ezt nem minden úszó vállalná be, én azonban úgy gondoltam, öt olimpia rutinjával a hátam mögött és a jó felkészülés után nincs okom rá, hogy másként döntsek. Ahhoz képest, hogy reggel kellett úszni, tulajdonképpen az időeredményemmel is elégedett lehetek.”

Jakabosnak ez tehát már az ötödik olimpiája volt, de a megnyitóünnepségen most először volt alkalma részt venni – az interjúban beszél arról, hogy ez a különleges körülmények között is nagy élmény volt. A kérdésre pedig, hogy megcélozza-e a párizsi játékokat, azaz lesz-e hatszoros olimpikon, így válaszolt:

„Szívesen mennék, az első és legnagyobb feltétele, hogy nagyon jól kell hozzá úszni. A tokiói versenyek után egy picit tudtam pihenni, a hét közepétől azonban elkezdek kondizni és úszni. Augusztusban ugyanis indul az ISL, ahol kemény versenyekre számítok.”

Az úszónő beszélt arról is, hogy nemrég mesterszintű diplomát szerzett marketingből, reméli, hogy „jó példával járok elöl mások számára is, hogy a tanulást ne hanyagolják el az élsport miatt”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik