Paraúszó-vb: Magyarországon is érdeklődött az IPC

Vágólapra másolva!
2019.04.16. 12:36
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) Magyarországon is puhatolózott a Malajziától elvett idei paraúszó-világbajnokság rendezési jogával kapcsolatban, végül azonban – ahogy hétfőn kiderült – London lesz a házigazda.  

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke üdvözölte a helyszínválasztást.Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke üdvözölte a helyszínválasztást.

Megnyugtató, hogy az IPC gyorsan megtalálta a világbajnokság új helyszínét, a londoni rendezés bizonyosan tökéletes lesz. Most már elmondhatom, hogy nálunk, magyaroknál is puhatolózott az IPC és mi is végiggondoltuk, hogy be tudnánk-e lépni a házigazda szerepébe. Ezúttal ez nem jött össze, de nem tettünk le róla, hogy egyszer Magyarország rendezze a paraúszó-vb-t” – mondta.

Becsey János, a magyar csapat vezetője szerint a válogatott felkészült, az edzéstervekben nem okoz gondot a helyszín és időpont módosítása.

Számunkra szerencsésebb az európai helyszín, hiszen nem kell a sportolóknak megküzdeniük az időeltolódással, az átállással. A szeptemberi időpont még rendben van a paralimpiai felkészülési terveket tekintve is. A csapatunk hét-nyolc fővel indul a világbajnokságon, Sós Csaba szövetségi kapitánnyal együtt hat érmet várunk az úszóinktól” – fogalmazott.

Az IPC azért vette el januárban Malajziától az eseményt, mert kitiltották a versenyről az izraeli sportolókat. Malajzia lakosságának több mint fele a muzulmán vallást gyakorolja, s az országnak nincs diplomáciai kapcsolata Izraellel.

Az eredetileg augusztusra tervezett vb – amely a jövő évi, tokiói paralimpia kvalifikációs eseménye is egyben – a helyszínváltoztatás miatt a szeptember 9–15. közötti időpontra tolódik, és 60 ország mintegy 600 sportolója vesz majd részt rajta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik