Parasport: „félidőben” öt magyar érem a paraúszó Eb-n

OS/MPB OS/MPBOS/MPB OS/MPB
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 07:24
null
Érdemes volt elutazni Dublinba – három nap után öt éremnél tart a magyar csapat (Fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság)
Két arany, két ezüst és egy bronzérem a magyar mérleg paraúszó Európa-bajnokság félidejében – írja a mieink szereplését összefoglaló közleményében a Magyar Paralimpiai Bizottság.

 

Az újoncok bemutatkozása kapta a főszerepet az idei paraúszó Európa-bajnokságon, Dublinban. Két évvel a tokiói paralimpiai játékok előtt ez az első olyan nemzetközi verseny, ahol a kezdő sportolók és tehetségek megmérettetik magukat a sportág nagyjaival, már a tokiói játékokra készülve. A magyar csapat 11 sportolóval érkezett a kiválóan megszervezett bajnokságra, közülük három újonc, Tar Réka, Száraz Evelin és Tóth Éva, a Vasas Paraúszó Szakosztályának sportolói először tapasztalják meg a nemzetközi versenyközeget. Az Európa-bajnokság augusztus 13-án kezdődött és 19-ig tart, a verseny félidejében a magyar csapat tagjai eddig két arany, két ezüst és egy bronzérmet nyertek.

A második versenynapon erősen kezdett a magyar csapat, Pap Bianka megvédte Európa-bajnoki címét, és világbajnokhoz, paralimpiai ezüst-és bronzérmeshez méltóan nyerte meg a 100 méter hátúszás döntőjét. Iván Bence, a pécsi ANK Klub 18 éves versenyzője óriási úszással és energiával robbant be a nemzetközi és a hazai köztudatba, 200 méter vegyesen ezüstérmet nyert.

A harmadik napján a versenynek ismét meglepetést okozott a magyar csapat, Illés Fanni elképesztő úszással uralta a mezőnyt és jelentős fölénnyel nyerte a 100 méteres mellúszás döntőjét. Pap Bianka ugyanazon a napon a második érmét is megérdemelten vette át, egyéni legjobbjával a lengyel versenyző mögött ezüstérmet nyert a 400 méteres gyorsúszás döntőjében. A verseny félidejében Tóth Tamás egészítette ki az eddigi eredménylistát, a szám riói bajnoka 100 méter háton bronzérmes lett, két, eddig ismeretlen újonc állt fel elé a dobogóra. Az Írországban rendezett viadal következő három napján a magyar csapatból még mindenki rajthoz áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik