Nyílt vízi junior úszó-vb: tészta- és gulyáspartival készülünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 16:40
Címkék
Máris növekedésnek indult a mezőny azok után, hogy a FINA kényszerűségből lemondta az eredetileg az izraeli Eilatnak ítélt II. junior nyílt vízi úszó-világbajnokságot – az újranyitott nevezési lehetőséggel a korábbinál több ország él, így például megjelentek a rendszerben a szírek is.

Többek között ez derült ki a világbajnokság szervezőbizottságának első teljes ülésén, szerdán. Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy intenzív levelezés zajlik a Nemzetközi Úszószövetséggel, érezhető, hogy a FINA rendkívüli módon bízik abban, a magyar rendezők képesek arra, amire csak nagyon kevesen, azaz kevesebb mint 40 nap alatt megszervezni ezt az eseményt.

„Mi a létező legjobb nívót kívánjuk minden téren garantálni, függetlenül attól, hogy az idő rövidsége óriási kihívást jelent mindannyiunknak –annak idején például volt legalább 93 napunk a debreceni Európa-bajnokságra... – mondta Gyárfás Tamás. – Abban mindannyian egyetértettünk: úgy kezeljük ezt az eseményt, mint az első jelentős hazai állomást a 2021-es világbajnokság felé vezető úton. Egyrészt ez a junior-vb kiváló alkalom a tapasztalatszerzésre, de legalább ennyire fontos, hogy az itt szereplő fiatalok nagyszerű élményekkel gazdagodjanak, és váljon céljukká, hogy hét év múlva visszatérjenek ide."

A szervezők mindenesetre a háromnapos verseny mellett további programokkal is igyekeznek kedveskedni a fiataloknak, így a nulladik nap estéjén megrendezik a hosszútávúszók által igen kedvelt „tészta-partyt", míg a zárónapon gulyás-party, valamint könnyűzenei koncert esedékes.

A világbajnokságot szeptember 5–7-én rendezik Balatonfüreden az ifik és juniorok korosztályának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik