NS: Gyurta nem engedi el az úszást; Törőcsik a Megyeri úti lelátón – péntek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 23:19
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk, Gyurta Dániel Pjongcsangban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagjaként van jelen, élvezi a számára új feladatot, de mint mondja, nem múlik az úszás iránti szerelme, visszatér a medencébe – azaz egyelőre esze ágában sincs kimondani, hogy vége. Kovács Erika interjújából az is kiderül, hogy Sós Csaba szövetségi kapitánnyal egyeztet arról, hogy a nyári Európa-bajnokságra, vagy a decemberi rövid pályás világbajnokságra készüljön-e fel.
Olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk, Gyurta Dániel Pjongcsangban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagjaként van jelen,
élvezi a számára új feladatot, de mint mondja, nem múlik az úszás iránti szerelme, visszatér a medencébe – azaz egyelőre esze ágában sincs kimondani, hogy vége. Kovács Erika interjújából az is kiderül, hogy Sós Csaba szövetségi kapitánnyal egyeztet arról, hogy a nyári Európa-bajnokságra, vagy a decemberi rövid pályás világbajnokságra készüljön-e fel.

A téli olimpiával természetesen most is kiemelten foglalkozunk. Szóba kerül egy mesébe illő történet, ugyanis a súlyos sérülés után visszatérő norvég Aksel Lund Svindal nyerte meg az alpesi sí királyszámát, a lesiklást. Írunk a 22 éves svéd Hanna Öbergről, aki azzal, hogy az ismeretlenségből előlépve győzött sílövészetben 15 kilométeren, elfoglalta a nagyok játszóterét, pedig még az is kérdéses volt, egyáltalán elutazhat-e Pjongcsangba. S beszámolunk arról is, hogy döntött a szakvezetőség, Jászapáti Petra mellett Bácskai Sára Luca kap lehetőséget szombaton a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában.

Legendás futballisták a lelátón: Újpesten a klub korábbi csillagai, köztük Törőcsik András, életre szóló bérletet kaptak a nekik fenntartott szektorba. A hetvenes-nyolcvanas évek nagyszerű centerét óriási taps fogadta a Megyeri úton.

Élvezi a munkát az Európa-bajnoki selejtezőben a litvánok szerdai legyőzésével a továbbjutás küszöbére lépő magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert, aki büszke, s elismeri, szerencse is kell a kosárlabdához és a nagy győzelmekhez. Fazekas Zoltán interjúja.

Dárdai Pál az ötvenedik sikerét érheti el a Hertha vezetőedzőjeként, ha csapata ugyanúgy legyőzi a Mainzot, mint tette három éve honfitársunk első meccsén. A mérkőzés kapcsán Pietsch Tibor felidézi, miként kezdődött a magyar szakember karrierje a berlini felnőttcsapat élén.

Sportkrém-mellékletünkben most is könnyedebb témákkal jelentkezünk. Decker Attila hivatásos katona akar lenni, és azt sem bánja, ha csúnyán beszélnek vele; Extrém sportok: kiütött fog és bedagadt térd a sokszor tiltott szórakozás következménye; Technika helyett küzdelem – a skót futball közvetítésének kulisszatitkai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik