Női foci: Tusup „bejelentkezett” a magyar női válogatott élére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 18:23
null
Hosszú Katinka volt férje és edzője újabb magyar hölgyeket juttatna a csúcsra (Fotó: Tumbász Hédi)
A jelenleg a „távgolf” terén próbálkozó visszavonult úszóedző, Shane Tusup komolyan nem igazán vehető posztban jelentkezett be a magyar női labdarúgó válogatott élére, miután meglepődve tapasztalta, hogy a magyar válogatott nincs ott a Franciaországban jelenleg is zajló női labdarúgó-világbajnokságon.

Az idei év januárja óta visszavonult úszóedzőként éli napjait Shane Tusup, s meglehetősen ritkán szerepel a médiában, jobbára csak közösségi oldalain fejti ki aktivitását. Ezúttal viszont a magyar női labdarúgó-válogatott és a női világbajnokság kapcsán sikerült megugrania az ingerküszöböt.

A Hosszú Katinka edzőjeként négyszer az év edzőjének választott Tusup jelenleg nagy figyelmet fordít a női vb-re, s feltűnt neki, hogy a magyar válogatott nincs ott a franciaországi tornán.

„Amióta elkezdődött a női világbajnokság, feltűnt, hogy a magyar női csapat nem jutott ki a tornára. Sőt, hogy még rosszabb legyen, utánaolvastam, s kiderült: a magyar válogatott 1991 óta nem is szerepelt a tornán. Hogy lehet ez? Ez nem oké! Ebben az országban túl tehetségesek a sportolók, hogy ne legyenek képviselve a legmagasabb szinten minden sportágban! Tudom, hogy visszavonultam az edzősködéstől, hogy a Long Drive golfvilágbajnokságon szerepeljek, de ha az országnak igazán szüksége van rám, szívesen segítenék Magyarországnak, hogy 2023-ban világbajnoki címet nyerjen!” – áll Shane Tusup mai, Facebookon közzétett posztjában.

Tusup nem először ajánlotta szolgálatait a labdarúgó-szövetség vezetőinek figyelmébe, legutóbb lapunk hasábjain márciusban jelezte, lehet rá számítani, ha edző kell a válogatott mellé.

A 31 éves korábbi edző visszavonulása egyébként korántsem jelenti azt, hogy tétlenkedne, hiszen felcsapott golfjátékosnak. Persze nem Tiger Woods és társai mellett kell keresnünk, ha golfozni szeretnénk látni, mert a játék egy speciális változatát, a Long Drive golfot űzi – amelyben az nyer, aki mindenki másnál távolabb üti a labdát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik