Nem termett babér a magyar úszóknak szombat délelőtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.03. 12:13
null
Bernek Péternek sem sikerült a továbbjutás (Fotó: MTI)
Gyurta Gergely és Kis Gergő sem tudta kiharcolni a döntőbe jutást 1500 méter gyorson, ahogy Bernek Péter sem jutott tovább 50 méter háton szombat délelőtt a barcelonai vizes-világbajnokságon. Egy új világcsúcs azonban született ma: az orosz Julija Jefimova Jessica Hardy világrekordját adta át a múltnak 50 méter mellen.

 

Férfi 1500 m gyors (Gyurta Gergely, Kis Gergő)

Gyurta Gergely és Kis Gergő sem tudta kiharcolni a döntőbe kerülést 1500 méter gyorson.

A harmadik futamban induló Gyurta 15:09.21 perc alatt teljesítette a távot, ezzel a 12. lett összesítésben, míg a negyedik futamban rajthoz álló Kis 15:23.26 perc alatt ért célba, így a 21. helyen zárt.

„A legjobbamat szerettem volna megúszni, igaz, azzal sem jutottam volna tovább – mondta az MTI-nek az ifjabbik Gyurta. Hozzátette: jól bírta, csak éppen lassú volt, hiába próbált gyorsítani. „Nem az erővel volt a baj, inkább a tempót nem éreztem. Kár érte, mert előzetesen úgy gondoltam, van sanszom a döntőbe kerülésre” – mondta.

A legjobb eredményt a kínai Szun Jang érte el a számban 14:54.65 perces idejével, megelőzve a kanadai Ryan Cochrane-t és az amerikai Connor Jaegert.

Kis Gergő úgy nyilatkozott, hogy sérülése miatt nem sikerült neki a világbajnokság. „Most már elárulhatom, amiről a 400 és a 800 gyors után nem beszéltem: fáj a hátam. Úgy egy hónapja derült ki, amikor bementem a kórházba megnézetni, hogy porckorongsérvem van, amit kezeltetni kell. Eddig nem tettem meg, de így, olykor zsibbadó lábbal, hátfájással nem lehet jó eredményt elérni” – jelentette ki.

Julija Jefimova remek délelőttöt zárt (Fotó: MTI)
Julija Jefimova remek délelőttöt zárt (Fotó: MTI)

Férfi 50 m hát (Bernek Péter)

Bernek Péter nem jutott tovább 50 méter háton a barcelonai vizes-világbajnokság délelőtti selejtezőjéből. A magyar úszó a 28. helyen zárt összesítésben.

A nullás pályán induló Bernek 26.36 másodperces idejével a kilencedik lett a saját futamában, és ez az eredmény nem volt elég a középdöntőhöz.

A legjobb eredményt a brazil Daniel Orzechowski érte el, aki 24.67 másodperc alatt ért a célba, megelőzve a spanyol Aschwin Wildeboert és a francia Jérémy Straviust.

Női 50 m mell

Julija Jefimova világcsúcsot úszva nyerte meg az 50 méteres mellúszás selejtezőjét.

Az orosz úszó 29.78 másodperces eredményt ért el, így két századdal megjavította Jessica Hardy korábbi rekordját, aki ma délelőtt 29.99 másodperc alatt teljesítette a távot, így a második helyen jutott be a középdöntőbe. A harmadik a litván Ruta Meilutyte lett 30.07-es eredménnyel.

Női 50 m gyors

A női 50 méteres gyorsúszás selejtezőjében az ausztrál Cate Campbell jutott a középdöntőbe az első helyen, miután 24.27 másodperc alatt teljesítette a távot, megelőzve a brit Francesca Halsallt és honfitársát, Bronte Campbellt.

VIZES-VB, BARCELONA, A SZOMBAT ESTI ÚSZÓPROGRAM
Középdöntők, döntők
(18-tól, Tv: M1, Eurosport) – élőben az NSO-n!
Női 50 m pillangó (döntő)
Férfi 50 m gyors (döntő)
Női 200 m hát (döntő, Hosszú Katinka) – 18.17
Női 50 m mell
Férfi 100 m pillangó (döntő, Cseh László) – 18.43
Női 50 m gyors
Férfi 50 m hát
Női 800 m gyors (döntő, Kapás Boglárka) – 19.26

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik