Műúszó-vk: újabb orosz varázslat Budapesten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 18:05
null
Orosz sikert hozott a csapat szabad program (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
Csaknem kétezer néző gyűlt össze a csapatversenyre és a gálára a budapesti műúszó-világkupaverseny utolsó napján a Duna Arénában. Az oroszok szenzációs gyakorlattal végeztek az élen, így az ukránokhoz hasonlóan négy elsőséggel zárták az eseményt. A magyar csapat negyedik lett.

 

Az orosz csapat jóvoltából a létező legmagasabb színvonal költözött be a Duna Arénába négy és fél percre vasárnap délután: a világversenyeken kereken húsz éve veretlen együttes némi ízelítőt adott abból, mit jelent ma a csúcskategória a műúszásban. Produkciójuk valóban elképesztő volt: lenyűgöző koreográfia, hihetetlen nehézségi fok – a végeredmény pedig az egész hétvége legmagasabb pontszáma, 97.000.

Az ukránok is nagyot alakítottak, a második helyükhöz kétség sem férhetett, míg az izraelieké lett a bronzérem. A magyar csapat is szépen szerepelt – ne feledjük, a juniorválogatottat versenyezteti a honi szövetség a felnőttek között, hogy minél jobban felkészüljenek a lányok a július 18–22-i junior-világbajnokságra, amelyre ugyancsak a Duna Arénában kerül sor.

A szövetségi kapitány, Natalja Taraszova természetesen nem volt teljesen elégedett a látottakkal, de azért dicsérte a tanítványait. „Az eleje és a vége jó volt a gyakorlatnak, a közepe viszont, hogy is mondjam, kissé puha. Megyünk tovább, jövő hétre, a madridi fordulóra igyekszünk minél több hibát kijavítani. A pontok magasabbak voltak, mint egy hete Szlovákiában, ami örömteli, viszont még rengeteget kell dolgoznunk, és akkor remélhetőleg még magasabbra jutunk."

A másik két magyar együttes, a klubként szereplő H2O a 6., a BVSC a 7. helyen zárt. A nyolc elsőségen az oroszok és az ukránok egyenlő arányban osztoztak, mindkét küldöttség négy-négy aranyérmet visz haza – igaz, az ukránok csak azokban a számokban lettek elsők, amelyekben az oroszok nem indultak; utóbbiak mérlege 4/4. Az ukránok és az oroszok a legeredményesebbnek járó különdíjat megosztva kapták meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól.

Az esemény színpompás gálával ért véget, melynek keretében először 90 utánpótláskorú ifjú adott elő a vízben egy közös kompozíciót, majd egy, az óriáskivetítőn mutatott koreográfiára együtt táncolt az összes részt vevő csapat, valamint a Duna Arénába kilátogató kétezer főnyi közönség.

MŰÚSZÓ-VK, BUDAPEST, 3. NAP
CSAPAT SZABAD PROGRAM

1. Oroszország 97.0000
2. Ukrajna 93.3333
3. Izrael 80.6668

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik