Műúszás: az oroszok teljesítményére fogynak a jelzők

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2018.07.20. 20:58
Címkék
Két lehetősége még van a magyar junior műúszó-válogatottnak, hogy elérje a célját, és a legjobb tizenkettőbe jusson, miközben az oroszok teljesítményére fogynak a jelzők.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK – Fotók: Földi Imre
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK – Fotók: Földi Imre

Egyre többen vannak egyszerre a vízben a Duna Arénában: a junior műúszó-világbajnokság egyéni és páros küzdelmei után immár a nyolc versenyzőt – vagy ha leforgást, kiszúrást hajtanak éppen végre, tizenhat lábat – foglalkoztató csapatviadaloké a főszerep.

A rövid programot nem csak a látvány miatt várták a hazai drukkerek, a szakmai vezetők ugyanis a vb-t megelőzően úgy nyilatkoztak, válogatottunknak a csapatversenyszámok valamelyikében van esélye a legjobb tizenkettőbe jutásra.

Natalja Taraszova szövetségi kapitány a lányok vízbe ugrása előtt izgatottan jegyezte meg, hogy a délelőtti zenés edzésen még látott apróbb hibákat, amelyeket – reméli – este ki tudnak javítani.

„A versenyen is becsúsztak kisebb hibák, két kötelező elemben is gondunk akadt a szinkronitással, ha ez nincs, magasabb pontszámokat kapunk. Reális a tizennegyedik helyünk. Biztos vagyok benne, hogy a szombati szabad programot magabiztosabban ússzák a lányok" – értékelt Natalja Taraszova.

Ami az élmezőnyt illeti: a korosztályos versenyzők megvívták a felnőttmezőnyből már jól ismert külön csatákat, a vízben rendkívül pontosan és feszesen dolgozó japánok szinte tomboltak a parton, amikor meglátták pontszámukat, amellyel megelőzték a nagy rivális kínaiakat, a mindig fantasztikus ukránok pedig újfent bizonyították, az oroszokon kívül csak ők képesek 90 pont felett teljesíteni.

És akkor (újra) az oroszok. Ahogyan a nagyok világversenyein, a viadal előrehaladtával a budapesti vb-n is fogynak a jelzők a sportág nagyhatalmának produkcióit látva – maradjunk annyiban: újfent a mezőny fölé nőttek.

JUNIOR MŰÚSZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Csapat. Rövid program. Világbajnok: Oroszország 92.7347 pont,
2. Ukrajna 90.3331, 3. Japán 89.0176, ...14. Magyarország 75.1146

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik