HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.07 14:41 Frissítve: 2017.08.07 15:52

Masters-vb: Risztov Éva egy kartempót sem tett a visszavonulása óta

Risztov Éva, a világbajnokság nagykövete teljes erővel a budapesti masters-vb népszerűsítésén dolgozik, a DIGI Sport híradójának azonban azt is elárulta, hogy a vízbe egyáltalán nem vágyik.

HIRDETÉS

 

risztov629
Risztov Éva szerint az úszóversenyeket mindenképp érdemes lesz követni (Fotó: AFP)

 

London hosszútávúszó olimpiai bajnoka idén februárban visszavonult, de újra aktívan népszerűsíti a sportágat. A vízbe ugrás ugyanakkor nem igazán vonzza. „Biztosan nagyon népszerű lenne, ha egy vízilabdapályára becsobbannék, de én azt gondolom, többféleképpen lehet népszerűsíteni a sportágat. Most elhatároztam, hogy befejezem a pályafutásomat, és a partról szeretném segíteni a sportot, és azokat az embereket, akikkel együtt dolgozom” – nyilatkozta a 31 éves Risztov a Sport 24-nek.

De vajon meddig tart a víziszonya?

„Az ember soha ne mondja azt, hogy soha, biztosan eljön az idő, amikor visszamegyek az uszodába, de gyakorlatilag a befejezésem óta nem láttam medencét, és nem tettem meg egyetlen gyors-, hát-, mell- vagy pillekartempót sem. Biztosan eljön az a pillanat, amikor hiányozni fog, de most jelenleg egy teljesen más területen vagyok, és abban szeretnék maradandót alkotni.”

A célja, hogy minél jobban sikerüljön a hétfőn elkezdődő masters-világbajnokság. „A Millennium vízilabdacsapat indulása igazi kuriózum, hiszen összeáll az a gárda, amely több olimpián keresztül szállította nekünk az aranyakat. Az ő játékuk hatalmas élmény lesz.”

Szerinte az úszóversenyeket is mindenképp érdemes lesz követni, kiemelte a 200 méteres mellúszás és a 200 m vegyes úszás futamait, amelyeken a 90-es évek nagy bajnokait láthatják a nézők „Nyilván már nem úgy néznek ki, mint a jelenlegi versenyzők, ettől függetlenül, szerintem hatalmas élmény lesz a régieket újra látni.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.22 23:07:14

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL Őszintén drukkolok a gyereknek, hogy megtalálja a neki való sportágat… A jelenlegi állás és perspektíva azt ígéri, hogy élete szerves része lesz a labda, a mozgás, olyan emberré válik, aki több sportágra is úgy lesz képes tekinteni, mint aki bőrén érezte annak minden örömét és fájdalmát. Hatalmas áldásban lesz része, ha így alakul.

2018.06.26 12:30:17

Úszás KOVÁCS ERIKA

A vb-2. úszó túl van a kettős életen: végre leérettségizett.

2018.06.08 16:06:17

Úszás nemzetisport.hu

„A Mare Nostrum három állomásán ott leszek, és a terveim között továbbra is szerepel az Eb.”

2018.05.25 23:45:24

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Csakhogy Tusup nem tud veszíteni, sohasem tűrte, hogy ne az övé legyen az utolsó szó, mindig, mindenre volt ellenérve.

2018.05.24 22:07:53

Úszás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A magyar sport szempontjából kizárólag az ő sorsa a fontos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS