nemzetisport.hu 2017.08.07 14:41 Frissítve: 2017.08.07 15:52

Masters-vb: Risztov Éva egy kartempót sem tett a visszavonulása óta

Risztov Éva, a világbajnokság nagykövete teljes erővel a budapesti masters-vb népszerűsítésén dolgozik, a DIGI Sport híradójának azonban azt is elárulta, hogy a vízbe egyáltalán nem vágyik.

 

risztov629
Risztov Éva szerint az úszóversenyeket mindenképp érdemes lesz követni (Fotó: AFP)

 

London hosszútávúszó olimpiai bajnoka idén februárban visszavonult, de újra aktívan népszerűsíti a sportágat. A vízbe ugrás ugyanakkor nem igazán vonzza. „Biztosan nagyon népszerű lenne, ha egy vízilabdapályára becsobbannék, de én azt gondolom, többféleképpen lehet népszerűsíteni a sportágat. Most elhatároztam, hogy befejezem a pályafutásomat, és a partról szeretném segíteni a sportot, és azokat az embereket, akikkel együtt dolgozom” – nyilatkozta a 31 éves Risztov a Sport 24-nek.

De vajon meddig tart a víziszonya?

„Az ember soha ne mondja azt, hogy soha, biztosan eljön az idő, amikor visszamegyek az uszodába, de gyakorlatilag a befejezésem óta nem láttam medencét, és nem tettem meg egyetlen gyors-, hát-, mell- vagy pillekartempót sem. Biztosan eljön az a pillanat, amikor hiányozni fog, de most jelenleg egy teljesen más területen vagyok, és abban szeretnék maradandót alkotni.”

A célja, hogy minél jobban sikerüljön a hétfőn elkezdődő masters-világbajnokság. „A Millennium vízilabdacsapat indulása igazi kuriózum, hiszen összeáll az a gárda, amely több olimpián keresztül szállította nekünk az aranyakat. Az ő játékuk hatalmas élmény lesz.”

Szerinte az úszóversenyeket is mindenképp érdemes lesz követni, kiemelte a 200 méteres mellúszás és a 200 m vegyes úszás futamait, amelyeken a 90-es évek nagy bajnokait láthatják a nézők „Nyilván már nem úgy néznek ki, mint a jelenlegi versenyzők, ettől függetlenül, szerintem hatalmas élmény lesz a régieket újra látni.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.17 15:45:45

Úszás nemzetisport.hu

Kenderesi Tamás bronzérmet szerzett 200 pillangón az utolsó versenynapon.

2017.12.16 18:14:21

Úszás nemzetisport.hu

December 30-án szilveszteri vizes gálát rendeznek a Tüske uszodában.

2017.12.15 15:29:53

Úszás nemzetisport.hu

Magyarország a második helyen áll az éremtáblán az oroszok mögött.