Kép: 2600 gyerek és felnőtt vett részt az úszófesztiválon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.17. 09:33
null
2600 gyerek és felnőtt vett részt a kecskeméti úszófesztiválon (Fotó: Unilever)
Hatodik alkalommal rendezték meg a hét végén Kecskeméten az Univer24 – Az úszás ünnepe elnevezésű eseményt. Az évek óta telt házas úszófesztiválon több mint 2600 gyerek és felnőtt vett részt a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában. Szombaton és vasárnap 26 iskola csapata szállt vízbe, velük együtt rajtolt öt sportoló, akik az egynapos úszás szabályai szerint 24 órán keresztül tempóztak a medencében – szombat estétől mellettük legalább hattagú váltócsapatok mérték össze erejüket 12 órás úszásban.

 

A 24 órás úszást Demény Attila nyerte meg, aki 63.1 kilométert tett meg egy nap alatt (ezzel Kecskemétről csaknem Budapest határáig ért volna), a második Lengyel Stella lett 55-tel, míg a harmadik Béry Zoltán 50-nel. A váltóúszásban a Vasmacskák csapata győzött 45.4 kilométerrel, a második lett a Dombfutás Barátai 44.9-cel, a harmadik a Six Men 41.7-tel.

„Jó látni, hogy újra megtelt az uszoda az Univer24 rajtjára. Remélem, az úszás ünnepén újra sok gyerek szereti meg ezt a sportot, az uszoda utánozhatatlan hangulatát, és kap ezzel ösztönzést a sportolásra, versenyzésre” – mondta Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, aki a startnál a versenyzőkkel együtt ugrott a medencébe, majd edzéssel felérő aláírás-maratont tartott: egy órán át állta a rajongók rohamát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik