FINA: április végéig szinte minden eseményt töröltek a naptárból

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 14:46
null
Az április végéig kiírt események jelentős részét törölték, a maradékot törölhetik a FINA-nál
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) csütörtökön válságtanácskozást tartott, miután a WHO világjárvánnyá minősítette a koronavírus terjedését. A videokonferencián arról határoztak, hogy április végéig egy-két kivétellel teljesen felszabadítják a versenynaptárt.

 

A FINA külön munkacsoportot hozott létre a koronavírussal kapcsolatos intézkedések meghozatalára, megszervezésére, amely a WHO mellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásait is figyelembe vette, amikor beterjesztette elképzelését. A jóváhagyott intézkedések részeként az április 10. és 12. között Budapestre tervezett vízilabda világligaversenyt egy későbbi, még meg nem határozott időpontra halasztották, az egyiptomi és az orosz állomás szintén így járt, míg a kínait és a görögöt törölték.

Az eredetileg március 8-ára kiírt trieszti olimpiai selejtezőtornát májusra halasztották, hozzátéve, április 20-án felülvizsgálja a döntést a szervezet. A férfiak hasonló, március végi versenyét május 31-ére ütemezték át.

A döntés érinti a műugró-, műúszóversenyeket is. Egyedül a március végi, Londonba tervezett versenynél vannak még kérdések, a szervezők ugyanis jelezték, kitartanának az időpont mellett. A FINA az ügyben további információt vár a brit kormánytól, ha ezek beérkeznek, március 16-án határoznak a verseny megtartásáról, elhalasztásáról vagy törléséről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik