Duna Aréna: Az első látványtervek különböznek a kész épülettől – Fürjes

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.24. 16:52
Fürjes Balázs, a budapesti fejlesztések kormánybiztosa szerint a szerdán átadott Duna Aréna esetében is fennáll, hogy az első látványtervek mindig különböznek az elkészült épülettől.

Fürjes Balázs a látványtervek és az elkészült épület végleges formája közötti különbségről szóló, a médiában több helyen is megjelent írásokban foglaltakkal kapcsolatban azt mondta az MTI-nek, hogy minden épület esetében a befejezett építkezés számít.

„A határidő előtt és költségkereten belül elkészült Duna Arénáról Hosszú Katinka azt mondta, hogy az a világ legjobb öt uszodaközpontja között van, Marculescu úr, a FINA igazgatója pedig lenyűgözőnek minősítette az elkészült arénát, és példaként mutatta be a tokiói olimpia Budapesten tartózkodó szervezőinek” – mondta a kormánybiztos.

Fürjes Balázs hozzátette, a Duna Arénával kapcsolatos legutóbbi cikkekben említett látványtervet „munkavállaló alkalmazott készítette munkaköri feladata részeként, az nem került egyetlen fillérbe sem az államnak és másnak sem”.

„Teljesen egyetértettünk abban, hogy sok építkezés elkezdése előtt készül látványterv, és ha a látványtervet a tervezés befejezése előtt készítik, törvényszerű, hogy különösen a bonyolult és nagy épületeknél, a tervek későbbi véglegesítése, a tervezői program alakulása miatt, a látványterv sohasem esik egybe a későbbi végleges megoldással, a megépülő valósággal” – nyilatkozta Ferencz Marcell, a Duna Aréna tervezője az egykori látványtervről és a végleges épületről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik