Tokió 2020: Tóth Krisztián feleségének olykor szadistának kellett lennie

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.29. 02:25
null
A Tóth család
Tóth Krisztián sikerében a család is fontos szerepet játszott: az olimpiai bronzérmes feleségének saját elmondása szerint olykor szadistának kellett lennie.

Hogy milyen érzés volt Tóth Krisztián napját végigizgulni a családnak?

„Őszintén? Gyereket szülni egyszerűbb volt, mint ezt a napot minden feszültségével túlélni” – mondta Tóthné Kurucz Panka, akit azért részben megnyugtatott férje első mérkőzésén látott tekintete, hiszen a rezdülései­ből pontosan tudta, mi várható tőle.

„Elszánt volt és koncentrált, éreztem, ez az ő napja lesz, ennyi munka és nélkülözés után az ő napjának kell lennie! Amikor a japán ellenfelét legyőzte, már biztos voltam a sikerében, ezzel a győzelemmel keltettem fel kisfiunkat, Krisztiánt is.”

Úgy tartja a mondás, hogy egy sikeres férfi mögött mindig ott áll egy odaadó nő, aki támogat, hátteret ad ahhoz, hogy a férfi kiteljesedhessen.

„Amikor két és fél évvel ezelőtt Krisztián elkezdett új utakat bejárni, szigorú diétával, kemény erősítő edzésekkel, nekem is bele kellett állnom ebbe a felkészülésbe. Napi ötszöri étkezéseket kellett biztosítanom, grammra kiszámított mennyiségekkel, szénhidrát-, fehérje-, zsírarányokkal, ami a pici gyerek mellett nem volt egyszerű, és bizony olykor szadistának kellett lennem annak érdekében, hogy Krisztián ne adja fel.”

És hogy mi volt a legnehezebb ebben az olimpiai felkészülésben a családnak?

„A rettentő sok nélkülözés, és nemcsak akkor, amikor edzőtáborban volt vagy éppen versenyre utazott, akkor is, amikor itthon volt velünk, hiszen a kemény edzések miatt pihennie, töltődnie kellett. De tudtuk, hogy ez ezzel jár együtt. És most, Tokió után végre visszakapjuk őt, és egy jó darabig nem is engedjük el.”

Szinte az első mondat, amely elhagyta Tóth Krisztián száját a bronzmérkőzés után az volt, hogy boldog születésnapot kívánjon apukájának, Gombos Gyulának, akinek megfogadta: érmet hoz haza Tokióból.

„Betartotta az ígéretét, a legszebb ajándékot adta nekem – mondta Gombos Gyula, aki az elmúlt hónapokban már dédelgette magában ezt a sikert. – Fizikailag bomba formában volt Krisztián, az utolsó versenyei igazolták: jó esélyekkel utazhat Tokióba. Mi egyvalamit tettünk az elmúlt hetekben-hónapokban: lelkileg mellette álltunk, és igyekeztünk erőt adni a sikerhez. Ami – bár készültünk rá – nagyon hirtelen jött nekünk is. Roppant büszkék vagyunk Krisztiánra!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik