Tokió 2020: Póta Georgina svájci ellen mutatkozik be

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 17:59
null
Póta Georgina svájci játékos ellen mutatkozik be a tokiói olimpián (Fotó: Árvai Károly, archív)
A szombati sűrűbb nap után vasárnap csak egy magyar asztaliteniszezőért kell szorítanunk a tokiói olimpián, a női egyes 2. fordulójában asztalhoz álló Póta Georgináért.

 

Madarász Dóra szombati veresége után női egyesben már csak a 30. helyen kiemelt, ezáltal az 1. fordulóban erőnyerő Póta Georgina van versenyben. A szülés után visszatérő kétszeres Európa-bajnok ellenfele a svájci Rachel Moret lesz, aki az 1. fordulóban a brazil Jessica Yamadát búcsúztatta hat játszmában. A 31 éves svájciról érdemes tudni, hogy balkezes támadójátékos, a 48. helyen emelték ki és a világranglistán a legelőkelőbb pozíciója a 2018 májusában jegyzett 70. hely volt, jelenleg pedig a 87.

„Nehéz mérkőzésre számítok – mondta Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Az ilyen helyzetekben sokat számít, hogy Moret már játszott egy meccset a teremben, volt ideje megszokni, míg Pótának ez lesz az első, s azt se feledjük el, hogy a kislánya születése miatt hónapokat hagyott ki, s bár sokat dolgozott a visszatérésen, az utóbbi időben a szokottnál kevesebbet versenyzett, viszont a rutinja sokat segíthet.”

TOKIÓ 2020
ASZTALITENISZ, NŐI EGYES
2. FORDULÓ
Július 25., vasárnap

7.00: Póta Georgina–Rachel Moret (svájci)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik