Tokió 2020: Péni István az 5. helyen végzett légpuskában

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 08:56
Péni István az ötödik helyen végzett a nyolcas döntőben a férfi légpuska 10 méteres versenyszámában a tokiói olimpián, ezzel a magyar küldöttség újabb pontszerző versenyzővel gazdagodott.

Mint beszámoltunk róla, Péni István hetedik lett az alapversenyben, ezzel harcolta ki a nyolcas döntőbe jutást. Mint beszámoltunk róla, Péni István hetedik lett az alapversenyben, ezzel harcolta ki a nyolcas döntőbe jutást.

Itt először kétszer öt lövést adtak le a versenyzők, a második ötös elején Péninek jött egy 9.8, és utána is kisebb tízesek következtek, amivel hátrébb csúszott a negyedik pozícióba.

Ezután a kieséses szakasz kezdődött, két-két lövésekkel, Péni nem annyira erős tízesekkel is maradt a mezőny közepén, de mögüle egyre fogytak a többiek, míg a dobogó sem közeledett. A hatodik lövés előtt kieső helyre került Péni, de sikerült egyet előznie.

A következő dupla előtt hat tizedre volt tőle a negyedik, és bár lőtt egy 10.8-at, a török is megtette ugyanezt, így nem tudott előzni, és az ötödik helyen végzett.

Péninek ez pályafutása eddigi legjobb olimpiai eredménye.

További részletek itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik