Tokió 2020: Pedri ismét végig a pályán volt – győztek a spanyolok

Vágólapra másolva!
2021.07.25. 15:05
null
Pedri zsinórban a nyolcadik meccsét játszotta végig (Fotó: AFP)
A tokiói olimpia labdarúgótornáján a 2. forduló első mérkőzését Egyiptom és Argentína vívta egymással, s az argentinok 1–0-ra nyertek. A franciák fordulatos meccsen, 4–3-ra legyőzték Dél-Afrikát.

 

Az Egyiptom–Argentína mérkőzés első félideje a reggeli időjárás szürkeségéhez volt hasonlítható – csupán egy kapura lövés történt, mégpedig az egyiptomiak révén. Ezután az első mérkőzésükön az ausztrálokkal szemben alulmaradó argentinok megrázták magukat, és a második félidőben, az 52. percben Facundo Medina góljával megszerezték a vezetést. Több gól nem esett, 1–0 lett a vége.

Franciaország a Mexikó elleni 4–1-es, csúfos vereség után Dél-Afrikával mérkőzött meg, és a 41. percben Lucas Tousart durva belépőjét követően könnyen hátrányba kerülhetett volna, ám Luther Sing tizenegyese a keresztlécen csattant. A második félidőben aztán a feje tetejére állt minden: az 53. percben Kobamelo Kodisang góljával Dél-Afrika megszerezte a vezetést, majd André-Pierre Gignac három góljával (valamint gólpasszával) és Téji Savanier 92. percben szerzett találatával Franciaország 4–3-ra nyert.

A B-csoportban Honduras 3–2-es győzelmet aratott Új-Zélanddal szemben, míg Dél-Korea 4–0-ra felülmúlta a 45. perctől emberhátrányban futballozó románokat.

Spanyolország az első fordulóban Egyiptommal 0–0-s döntetlent játszott, most az argentinokat legyőző Ausztráliát 1–0-ra legyőzte. Pedri zsinórban a nyolcadik mérkőzését játszotta végig a spanyol válogatott színeiben – mindezt úgy, hogy (egy percet leszámítva) az Európa-bajnokságon két mérkőzésen a hosszabbításban is végig a pályán volt.

Brazília Elefántcsontparttal találkozott, és már a mérkőzés 13. percében rendkívül nehéz helyzetbe került: Douglas Luiz vitatható belépőjét – videóbírózást követően – piros lappal „jutalmazta" a játékvezető. A mérkőzés így kiegyenlített párharcot szült, gól nem született, ugyanakkor a 79. percben az elefántcsontparti Eboué Kouassi második sárga lapját is begyűjtötte, így őt is kiállították.

A házigazda Japán az első fordulóban a dél-afrikaiakat 1–0-ra, most a mexikóiakat 2–1-re múlta felül, így hat ponttal az A-csoport élén áll. Németország a brazilok elleni kiábrándító, 4–2-es vereség után javítani tudott, mivel emberhátrányban is 3–2-es győzelmet aratott Szaúd-Arábiával szemben.

OLIMPIA, TOKIÓ
LABDARÚGÁS, FÉRFIAK

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Franciaország–
Dél-Afrika 4–3
Japán–
Mexikó 2–1
B-CSOPORT
Új-Zéland–Honduras 2–3
Románia–Dél-Korea 0–4
C-CSOPORT
Egyiptom–Argentína 0–1
Ausztrália–Spanyolország 0–1
D-CSOPORT
Brazília–Elefántcsontpart 0–0
Szaúd-Arábia–Németország 2–3

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik