Tokió 2020: Négy negyeden át koncentráltan játszottunk – Märcz

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 07:12
null
Märcz Tamás elégedett lehet (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a magyar férfiválogatott rendkívül fölényes, 23–1-es győzelmet aratott Dél-Afrika felett az olimpiai vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában. A mérkőzés után Märcz Tamás, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Mezei Tamás, Nagy Viktor és Pásztor Mátyás értékelt.

 

Märcz Tamás: Négy negyeden át koncentráltan játszottunk

– Hogyhogy szemüvegben meccselt?
– Eggyel kevesebb pár kontaktlencsét hoztam magammal, és most lőttem el a szemüveges napot. Reggel egyébként sem szeretek kontaktlencsét hordani.

– És mit látott a szemüvegen keresztül?
– Kontaktlencsén át is ugyanazt láttam volna: annak ellenére, hogy ez a mérkőzés nem volt olyan nehéz, mint az eddigiek voltak és a következőek lesznek, jó ritmussal játszottunk, összeszedettek voltak a fiúk, jó százalékkal használták ki a helyzeteket. Az elején mindjárt kimaradt négy lövésünk, ám utána odafigyeltek, hogy pontos lövéseket küldjenek a kapura. Ezzel el is kerülték, hogy vissza kelljen úszniuk védekezni, csak középkezdés után kellett ezzel foglalkozniuk. Jól szervezetten védekeztünk, mert fel kellett készülni arra, hogy az ellenfél játékosai nem töltenek, hanem csak lőnek. A dél-afrikaiak nem ügyetlenek, képesek meglepni az embert, egyet-egyet kellett is védeni, mert ellőtték a blokkok mellett a labdát. Összességében azonban elégedett vagyok, négy negyeden át koncentráltan játszottunk.

– Azért edzés is szerepel a napi programban?
– Meccsnézés mellett igen, a csütörtöki kínálatban jó mérkőzések szerepelnek, a reggeli mérkőzés után esti edzéssel zárul a napunk. Pénteken pedig videózunk és már az amerikaiak ellen készülünk.

Hárai Balázs: Talán nem is akkora baj, hogy még nem pörgünk annyira

„Időközben már az is céllá vált, hogy egyáltalán ne kapjunk gólt, de azért nem törünk össze attól, hogy egyet mégiscsak lőttek – mondta Hárai Balázs. – Gyakorlásnak jó volt, fel tudtunk használni egy-két elemet, ami szükséges lehet Amerika ellen. Egyre jobban kezdünk belelendülni, ám még mindig messze a vége, talán nem is akkora baj, hogy még nem pörgünk annyira. De a következőn azért már kell majd…”

Hosnyánszky Norbert: Edzésnek jó volt

„A fő cél az volt, hogy kevés találatot kapjunk, jól működjön a védekezésünk: ezt sikerült teljesíteni – értékelt Hosnyánszky Nobert. – Edzésnek jó volt, mert erősen kellett úszni és erősek voltak a centereik, oda kellett figyelni. De most jönnek majd az igazán fontos mérkőzések. Hátul még jobban fel kell pörögnünk, oda még több koncentráció és odafigyelés kell, akkor leszünk eredményesek. Amerika ellen nehéz meccset várok, talán még a görögök elleninél is nehezebbet, mert jó kis csapat.”

Mezei Tamás: Ezúttal a védekezésbe én is kicsit többet bele tudtam pakolni

Nincs olyan csapat, amelyikben ne lenne erős bekk meg center… – mondta Mezei Tamás. – Persze ezúttal a védekezésbe én is kicsit többet bele tudtam pakolni, illetve megnézni, hogy egy öt négy vagy négy három elleni helyzetet miként lehet ügyesen megoldani. Nyilván személyes célom volt, hogy megszerezzem az első olimpiai gólom, ám jobban örülök annak, hogy jól pólóztunk, végre azt éreztem, hogy a saját magunk elvárásának mindenáron meg akarunk felelni.

Nagy Viktor: Valójában már nyolc-kilenc esélyes csapat van

„Jó kis edzőmeccset játszottunk, örülök, hogy amit kitűztünk célként, hogy a védekezésre koncentráljunk, azt sikerült megvalósítani – elemzett Nagy Viktor. – Egy gól becsúszott, ez azért benne van, összességében azonban meg vagyok elégedve. Örülök, hogy ilyen jól vettük az akadályt, nem sérült meg senki, úgyhogy mostantól mentálisan kell készülnünk, mert amit előzetesen gondoltam, hogy van öt-hat esélyes csapat, az valójában már nyolc-kilenc. Mivel a görögök elleni meccset elveszítettük, az előttünk állóak még fontosabbak az eredmények, ám főleg saját magunk miatt. Egyébként nagyon jó a szervezés, semmire sem lehet panaszunk, remélem, ez lassan a teljesítményünkön is meglátszik.”

Pásztor Mátyás: A negyeddöntőt kell behúzni

Arra jó volt, hogy erős hosszokat ússzunk, illetve hogy mindenki belője magát – mondta Pásztor Mátyás. – Minden oké, próbálunk arra koncentrálni, hogy percről percre, napról napra, meccsről meccsre javuljunk. Az edzőnk, a csapatkapitányunk is hangsúlyozza, hogy a negyeddöntőt kell behúzni, hogy utána elérhessük a vágyott céljainkat. Van még egy brusztos, kemény meccsünk, majd a záró rangadó, mert bár kikaptunk a görögöktől, az olaszok elleni lesz az igazi rangadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik