Tokió 2020: a franciák lesznek az oroszok ellenfelei röpiben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 15:38
Az elődöntőt játszották le csütörtökön a tokiói olimpia férfi röplabdatornáján. Az első mérkőzésen az oroszok 3:1-re győzték le a címvédő Brazíliát és elsőként jutottak be a fináléba. A döntő másik résztvevője Franciaország lesz, amely magabiztosan, három játszmában győzte le Argentínát.

Az oroszok a csoportkörben egyszer már 3:0-ra legyőzték a dél-amerikai csapatot, ehhez képest az elődöntőben a brazilok szereztek vezetést egy 25:18-as szettel. Ezt követően az oroszok is felkötötték a nadrágot, és a 22 pontig jutó Makszim Mihajlov vezérletével három szoros szettben megfordították a találkozót és kiharcolták a döntőbe jutást.

Az orosz válogatott Rióban a negyedik helyen végzett, előtte, Londonban megszerezte az aranyérmet. Ellenfele szombaton egy olyan csapat lesz, amely még soha nem játszott olimpiai finálét: ugyanis az argentinokat 3:0-ra legyőző franciák még a négy közé sem jutottak be soha korábban. A brazilok viszont sorozatban négy olimpiai döntőt követően most csak a bronzért küzdhetnek örök riválisuk, Argentína ellen.

TOKIÓ 2020
RÖPLABDA
FÉRFI ELŐDÖNTŐ
Orosz csapat–Brazília 3:1 (–18, 21, 24, 23)
Franciaország–Argentína 3:0 (22, 19, 22)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik