Tokió 2020: kínai házidöntő lesz asztalitenisz női egyesben

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 06:26
null
Döntős a világranglista-vezető Csen Meng (Fotó: AFP)
A kínai női asztaliteniszezők erődemonstrációt tartottak az elődöntőben, mindkét játékosuk játszmavesztés nélkül jutott be a fináléba, ezzel eldőlt, hogy mint 1988 óta mindig, ebben a számban kínai aranyérmes lesz.


A jelek szerint azoknak lesz igazuk, akik a japán asztaliteniszezők nagy készülődése ellenére is úgy gondolták, az olimpia házigazdái alapvetően nem lesznek képesek megtörni a kínai hegemóniát. Igaz, a Mizutani Jun, Ito Mima vegyes párosuk aranyérmes lett, de a másik két egyéni számban, férfi és női egyesben elmaradnak attól, amit önmaguktól vártak.

Olyannyira, hogy női egyesben már azt is tudjuk, hogy szokás szerint kínai házidöntő lesz, miután az elődöntőben a világranglista-vezető Csen Meng a szingapúrii Jü Meng-jüt, a világranglista-3. Szun Jing-sa pedig a japán Ito Mimát verte meg, ráadásul a kínaiak mindkét helyen erődemonstrációt tartottak, még játszmát sem veszítettek.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy férfi egyesben már az elődöntőben sem lesz hazai asztaliteniszező, a nagyon várt kínai–japán pingpongháborúnak – bár a két csapatverseny még hátravan – egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik