Tokió 2020: kiderült, mi volt a baj, ezért tört meg Simone Biles

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 02:09
Mint ismert, óriási meglepetésre a Rióban négy aranyérmet szerző, 19-szeres világbajnok tornász, Simone Biles több számtól is visszalépett a tokiói olimpián. Az amerikai döntése után mentek a találgatások, mi állhatott a lelki problémák hátterében. Most megkaptuk a választ.

„A mentális egészségemre kell koncentrálnom, mert ez minden sportágban egyre fontosabb. Meg kell magunkat védeni, ahelyett, hogy kimennénk, és azt tennénk, amit a világ elvár tőlünk. Már nem bízom annyira magamban” – mondta az olimpia elején Biles.

Most pedig a CNN-nek nyilatkozva az amerikai tornász azt is elárulta, miért érezte úgy, hogy jobb, ha visszalép több versenytől, amelyben pedig egyértelmű aranyesélyes volt.

Biles elárulta, miért kellett több számtól is visszalépnie Tokióban (Fotó: AFP)
Biles elárulta, miért kellett több számtól is visszalépnie Tokióban (Fotó: AFP)

„Két nappal a versenyek előtt a nagynéném váratlanul elhunyt. Sok mindenre számítottam az olimpián, erre nem... Szóval nem árt, ha a kommentelők átgondolják egy kicsit, mit írnak, mielőtt ítélkeznek, mert nem tudhatják, a sportoló, akit szidnak, min megy épp keresztül” – mondta a gerendán bronzérmes Biles.

„Mindennap vizsgálatokon estem át, és naponta kétszer ültem le a sportpszichológussal, hogy megkapjam az engedélyt az indulásra. Őszintén megmondom, nem gondoltam, hogy végül akár egyetlen versenyen is ott lehetek, még a gerenda előtti estén is azt hittem, nem fogják engedni, hogy elinduljak” – tette hozzá Biles.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik