Tokió 2020: jobb második kísérlettel görög arany távolugrásban

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.02. 04:56
Hétfőn rendezték a férfi távolugrás döntőjét a tokiói olimpián. A győzelmet a görög Miltiadisz Tentoglu szerezte meg két kubai, Juan Miguel Echevarría és Maykel Massó előtt.

A világbajnoki címvédő jamaicai Tajay Gayle sérüléssel küszködve próbálkozott a fináléban, s első két, egyaránt érvénytelen kísérlete után harmadikra összehozott egy 769-et, de ez is kevés volt a nyolcba kerüléshez, azaz az újabb három ugráshoz.

Az első sorozatot követően a kubai Massó vezetett a görög Tentoglu, illetve a másik kubai, Echevarría előtt. A sorrend a harmadik sorozatban borult, amikor utóbbi 841 centiméterre szállt, s ezzel átvette a vezetést, míg az ötödikben az amerikai Harrison 815-tel ideiglenesen leszorította a görögöt a dobogóról, aki azonban még ugyanakkor ugyanúgy 815-tel, jobb második eredménnyel visszavette a harmadik helyet. A végén úgy tűnt, hogy a spanyol Cáceres 818-cal mindkettőjüket megelőzi, azonban Tentoglunak ekkor is volt válasza, ráadásul 841-gyel és nagyobb második legjobb ugrással mindjárt a vezetést is átvette!

Itt jegyezzük meg, hogy Massó a második szériát követően nem folytatta már sérülés miatt (így is bronzérmes lett), de Echevarría sem ugrott az ötödikben, a hatodikban pedig érvénytelen lett a kísérlete, miután nekifutás közben a lábához kapott, majd a végén csalódottan letette a vonal mögé a kezét. Így aztán a görög nyert jobb második ugrásával.

TOKIÓ 2020
ATLÉTIKA, FÉRFI TÁVOLUGRÁS
1. Miltiadisz Tentoglu (Görögország) 841 cm
2. Juan Miguel Echevarría (Kuba) 841
3. Maykel Massó (Kuba) 821
4. Eusebio Cáceres (Spanyolország) 818
5. JuVaughn Harrison (Egyesült Államok) 815
6. Hasioka Juki (Japán) 810

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik