Tokió 2020: ismét kikapott, a 7. helyért vív női tőrcsapatunk

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 06:33
null
Pásztor Flóra (jobbra) és a magyar tőrcsapat a hetedik helyért vívhat (Fotó: Mirkó István)
Az olaszok elleni negyeddöntő után az 5–8. helyért Kanadától is vereséget szenvedett a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Pásztor Flóra összeállítású magyar női tőrcsapat, így Egyiptom ellen a 7. helyért vívhat majd a 8.10-kor kezdő találkozón.

Kanada ellen az előzetes erőviszonyok alapján már nagyobb esély mutatkozott, azonban a páston ez nem igazolódott. Ezúttal sem kaptuk el a kezdést, az első öt tus az ellenfélé volt.

„Gyerünk, csajok, keményebben!” – érkezett a biztatás a magyar csapat többi tagjától. Pásztor már jobban vívott, de összességében mindhárom asszót elbuktuk, így 15:7-re ment Kanada az első kört követően.

„A lábadra vigyázz!” – hangzott a figyelmeztetés az olaszok ellen a combját fájlaló Kreissnek, aki vállalni tudta a folytatást, amiben nem volt sok sikerélménye női tőrözőinknek.

A kanadaiak sorra nyerték nagy különbséggel az asszókat, a harmadik körben Kreiss szállított egy döntetlent, majd legalább Kondricz tudott hozni egy 10:5-ös etapot, de Pásztornak a záró asszóban 12 tusos hátrányt kellett volna ledolgoznia 3 perc alatt, ami szinte lehetetlen küldetés volt.

A sérüléssel vívó Kreiss tanácstalanul állt a történtek előtt:

„Valószínűleg meghúzódott a lábam a combhajlítóm körül, az idő természetesen nem volt elég ahhoz, hogy orvosolják a problémát, ezzel együtt kellett vívnom, és eléggé hátráltatott Kanada ellen. Fogalmam sincs, miért volt ekkora különbség a két csapat között, mert egyébként hasonló erőt képviselünk. Most sokkal erősebbek voltak nálunk, nem tudom az okát” – adott gyors értékelést Kreiss, aki arra a kérdésre, várható-e csere, úgy válaszolt, át kell beszélniük a többiekkel.

A 7. helyért 8.10-től lépnek pástra a mieink Egyiptom ellen.

OLIMPIA, VÍVÁS
NŐI TŐRCSAPAT
AZ 5–8. HELYÉRT
Magyarország–Kanada 33:45
(Kondricz –1; Kreiss –5; Pásztor –6)

KORÁBBAN
Magyarország–Olaszország 32:45
(Kondricz: –7; Kreiss: –6; Pásztor 0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik