Tokió 2020: egy kis nyugalmat kér Hosszú Katinka

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 21:50
null
Hosszú Katinka az egyik tokiói futamában (Fotó: Tumbász Hédi)
A Hosszú Katinka-imázsról, az elvárásokról, az élsportolókat érő szélsőséges szurkolói megnyilvánulásokról, a visszavonulás megfelelő pillanatáról is szó esett abban a beszélgetésben, amelynek során Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója kérdezte a tokiói olimpiáról érem nélkül hazautazó világklasszis úszót. Íme, néhány részlet az olimpiai faluban rögzített beszélgetésből, amely a Magyarock YouTube-csatornán jelent meg vasárnap délután!

„Mindig úgy érzem, jöhet bármi, már mindenre készen állok, és akkor jön egy ilyen év, ami után kicsit megint le kell ülnöm, és át kell gondolnom, hogy mi történt, mert (egyelőre) fogalmam sincs, és még mindig vakarom a fejem” – fogalmazott Hosszú Katinka a beszélgetés elején.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó – aki Tokióban 400 vegyesen 5., 200 vegyesen 7. lett, 200 háton nem jutott be a döntőbe, a 200 pillangótól pedig visszalépett – hangsúlyozta, igyekszik nem olvasni a róla szóló cikkeket, a vele foglalkozó kommenteket, de azok közvetve eljutnak hozzá, és az igazságtalannak érzett vélemények miatti dühéből a pályafutása során mindig igyekezett erőt meríteni.

„Sokáig nagyon mérgesen úsztam, de ezen az olimpián nem voltam olyan dühös, amennyire kellett volna – mondta. – Hosszú éveken keresztül mérges voltam, nagyon sok igazságtalanságot éreztem, és ahol le tudtam vezetni, az az úszás volt. Fel tudtam használni az úszást arra, hogy kiadjam magamból.”

Hosszú Katinka a napokban a Nemzeti Sportnak is elmondta, ilyen szereplés után eszébe sem jut visszavonulni – és a téma ebben a beszélgetésben is előkerült.

„Szerencsés helyzetben vagyok, mert úgy gondolom, sikerült mindent elérnem, amit el lehet. Minden, amit szerettem volna, sikerült. Ilyen szempontból már ez is bónuszolimpia volt számomra. Azért mondtam, hogy nem fogom most abbahagyni, mert szeretek úszni, szeretek edzeni, és úgy érzem, ennél bőven tudok jobb is lenni, és nem egy így sikerült verseny után szeretném azt mondani, hogy ennyi elég volt.”

„Most nagyon fáradt vagyok, még mérgesnek lenni is – tette hozzá mosolyogva kérdésre válaszolva. Családi körben kíván feltöltődni, s a kérdésre, hogy mit kívánjunk neki most, annyit mondott: – Egy kis nyugalmat.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik