Tokió 2020: egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem – ez történt éjjel

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 06:38
null
Kopasz Bálint olimpiai csúccsal lett aranyérmes a tokiói ötkarikás játékokon (Fotó: Mirkó István)
Kopasz Bálint olimpiai bajnok lett férfi kajak egyes 1000 méteren, míg Varga Ádám ugyanebben a számban ezüstérmet szerzett Tokióban. A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra női kajak kettes bronzérmet szerzett, Lőrincz Viktor pedig elődöntős a kötöttfogású birkózás 87 kg-os mezőnyében. „Későn kelő” olvasóink kedvéért röviden összefoglaljuk, hogy mi történt kedd éjjel és hajnalban az olimpián.   

Megszületett a magyar küldöttség harmadik olimpiai aranyérme Tokióban, miután Kopasz Bálint győzni tudott kajak egyesben 1000 méteren, ráadásul olimpiai csúccsal. Ugyanebben a számban Varga Ádám ezüstérmet szerzett – így kettős magyar siker született.

A női kajak kettesek 500 méteres távján Bodonyi Dóra és Kozák Danuta bronzérmes, Csipes Tamara és Medveczky Erika pedig negyedik lett.

Női kajak egyes 200 méteren Lucz Dóra a hatodik helyen zárt az A-döntőben, míg Kárász Anna hetedik lett a B-döntőben, így összesítésben a 16. helyen zárt. Az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó a B-döntőben a harmadik, összességében pedig a 11. helyen végzett férfi kenu kettes 1000 méteren.

Ami a birkózókat illeti: a hétfőn a negyeddöntőben vereséget szenvedő Szőke Alex (97 kg) a vigaszágon 5:1-re megverte a grúz Giorgi Meliját, így a bronzéremért küzdhet kedden, magyar idő szerint délután, 13.00 óra körül.

Lőrincz Viktor (87 kg) éjjel a nyolcaddöntőben 6:1-re nyert az örmény Atabek Aziszbekov ellen, ezzel továbbjutott, és magyar idő szerint reggel 6 óra után pár perccel a negyeddöntőben a német Denis Kudlával csapott össze, akitől öt éve a bronzmeccsen kapott ki. Lőrincz 1:1-re végzett ellenfelével, de az utolsó pontot ő szerezte, így bejutott az elődöntőbe, amire magyar idő szerint 11.30 óra körül kerül sor.

Korpási Bálint (67 kg) az örmény Karen Aszlanjan ellen 1:1-re végzett, s mivel utóbbi kapta az utolsó pontot, ő nyerte a mérkőzést. Korpási már a vigaszágon sem folytathatja, miután az örmény kiesett.

A nők között Sastin Marianna (62 kg) 3:1-re kikapott a romániai Incze Krisztától a nyolcaddöntőben, de legyőzője a nyolc között búcsúzott, így Sastin sem folytathatja a vigaszágon.

Atlétikában Szögi István 3:38.79-es időeredménnyel 12. helyen végzett saját előfutamában 1500 méteren. Összesítésben a 23. lett, de nem jutott tovább.

Szilágyi Réka 12. lett a női gerelyhajítás selejtezőjének A-csoportjában. Elsőre 57.39 métert dobott, másodjára és harmadjára nem tudott javítani. A selejtező B-csoportjának első hajítása után biztossá vált, hogy nem jut be a döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik